ÁLOMVILÁG TESTKÖZELBŐL: AZ OLASZ ÉS FRANCIA RIVIÉRA GYÖNGYSZEMEI

Időpont: 2024. szeptember 12-19.
Részvételi díj: 289.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 77.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 98.000 Ft/fő
BBP: 5840 Ft/fő
Fakultatív kirándulás - Menton: 6000 Ft/fő
Belépők: kb. 150 EUR/fő + fakultatív 20 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át rövid pihenőkkel a Genovához közeli szálláshelyre (2 éj). (kb. 1100 km)

2. nap: Délelőtt Ligúria fővárosával, Genovával ismerkedünk. Séta a Földközi-tenger második legnagyobb kikötővárosának zegzugos utcáin, megcsodálva a pompás reneszánsz palotákat, Kolombusz házát, a San Lorenzo-katedrálist és a kikötőt. Hajózás a Riviera di Levante („a felkelő nap partja”) partszakaszon: a tengerpart sziklákkal szegélyezett, érintetlen partjairól híres, melyek mentén utunk a Ligur-tenger egyik gyöngyszemébe vezet. Portofino a világ egyik leggyakrabban fényképezett települése, amelyet mi is megörökítünk, megcsodáljuk a település színpompás házait, dús növényzetét, régi várait. Hajóval érkezünk a „csipke városaként” is emlegetett Rapallóba. Szabadprogram és vásárlási lehetőség. (kb. 100 km)

3. nap: Reggelit követően a Genovától nyugatra található Riviera di Ponente („a lenyugvó nap partja”) vár bennünket. Programunkat egy kis városban, Noliban kezdjük, ahova nemcsak hangulatos tengerpartja, de a régió legrégebbi román kori temploma is rengeteg látogatót vonz. Folytatjuk utunkat a látványos tengerparton, rövid utazás után az egykori középkori püspöki székhelyre, Albenga városába érkezünk. Felfedezzük a hangulatos városközpontot, a Piazza San Michele környékét, ahol az elegáns katedrális is áll. Továbbutazás a Riviera dei Fiori („a virágok riviérája”) partszakasz legszebb városába, Sanremóba. A tartalmas napot egy kellemes sétával fejezzük be a virágok és dalok fővárosában. Szállás a környéken (5 éj). (kb. 200 km)

4. nap: Reggelit követően folytatjuk Sanremo felfedezését. Alfred Nobel egykori villájába látogatunk, majd egy izgalmas felfedező sétát teszünk a La Pigna negyedben, ami a város hangulatos középkori negyede. A délutánt Ventimiglia mellett található Villa Hanbury 18 hektáros botanikus kertjében töltjük, ahol 5800 trópusi növényfaj csodálható meg. Olaszország egyik legszebb kertje a tenger látványával együtt csodás élményt nyújt, melyet 2006-ban a Világörökség részének nyilvánítottak. (kb. 50 km)

5. nap: Reggelit követően a Francia Riviéra vár ránk. A látványos tengerparti utazás után a Provence-Alpes-Côte d’Azur régióba érkezünk. Fent a hegyekben bújik meg a festői szépségű, nagyjából 3400 fős település, Saint-Paul-de-Vence. Séta a hangulatos középkori faluban, ami egykor a művészvilág egyik fontos találkozóhelye volt, itt élt és alkotott Marc Chagall is. Cannes, a világhírű üdülőhely és a filmfesztivál helyszíne számos látnivalóval várja az idelátogatókat. Sétálunk az óvárosban, a Rue Meynadier utcában megkóstoljuk a helyi finomságokat és élvezzük a magával ragadó Croisette sétány hangulatát. A nap hátralevő részében Antibes egyedi hangulatú óvárosát fedezzük fel, a híres Picasso Múzeumban bepillantást nyerhetünk a világhírű festő munkásságába. (kb. 200 km)

6. nap: A mai nap ismét a Francia Riviérára utazunk. Útban Nizza felé Saint-Jean-Cap-Ferratban látogatást teszünk a Belle Epoque korszakban épült Villa Ephrussiban. A csodálatos épület a Villefranche-öböl legimpozánsabb látnivalója, melyet Rotchild bárónő építtetett. Nizzában egy kellemes séta keretében ismerkedünk meg az óvárossal, az Operaház és a Place Massena környékével, valamint a híres virágpiaccal. Szabadidőben sétálhatunk a Promenade des Anglais-n, ami kétségkívül a város szimbóluma. Az 1800-as években kialakított 7 km hosszú sétány az angol és orosz arisztokraták összefogásával készült el, akik a téli hónapokat itt töltötték. Ezt követően Eze városán keresztül, látványos panoráma úton érkezünk Monacói Hercegségbe. Elsőként az impozáns palotát és környékét fedezzük fel, valamint lehetőség nyílik a palota meglátogatására is (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni). Monte Carlóban pedig a világhírű kaszinóban próbálhatjuk ki a szerencsénket. (kb. 150 km)

7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás a Côte d'Azur ékköveként emlegetett Mentonba. A Francia Riviéra napsütötte városa lenyűgöző szépségével és mediterrán hangulatával ejti rabul az ideérkezőket. Elsőként a város központjában található Jardins Biovès kertekben sétálunk, majd felfedezzük a híres óváros középkori épületeit és szűk kanyargós utcáit, ahonnét festői kilátás tárul elénk a Côte d'Azurra. A város ikonikus épülete a Szent Mihály Bazilika, megcsodáljuk a templom gazdag belső díszítését, ezután megtekintjük a szintén különleges Jean Cocteau múzeumot. Kirándulásunk egyik fő attrackciója a Val Rahmeh Botanikus Kert, a több teraszos földterületen számos trópusi és mediterrán növény közt barangolhatunk. Napunk zárásaként szabadprogram a Promenade du Soleil sétányon, ahol a csodálatos tengerpart látványát is élvezhetjük. (kb. 100 km)

8. nap: Korai reggelit követően hazautazás rendszeres pihenőkkel. Érkezés a késő éjszakai órákban. (kb. 1200 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

GenovaPortofinoRapalloCannesMonacoEze