ADVENT A VARÁZSLATOS SALZKAMMERGUTBAN

Időpont: 2023. december 15-16.
Részvételi díj: 70.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanzió: 12.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő
Belépődíj: kb. 25 EUR/fő
Biztosítás: 1400 Ft/fő
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (1 éj)

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztria ékszerdobozaként is emlegetett Hallstattba.  Séta a városban, főbb látnivalói a tóparti sétány, a szebbnél-szebb házak a hegyoldal mentén, a Főtér a Szentháromság-szoborral, az evangélikus templom. Továbbutazás a Salzkammergut-i tóvidék mentén St.WolfgangbaKörös-körül az Alpok hófödte hegycsúcsai a Schafberg, a Zwölferhorn és a lenyűgöző szépségű Wolfgangsee. Zarándoktemplomának Pacher által tervezett több mint 500 éves gótikus szárnyas oltára Európa-hírű. Aki a régi hagyományokkal és igazi vendégszeretettel bíró adventi vásárokat kedveli, kiváló döntés számára ez a hely. Betlehemes ábrázolása és az alpesi tájjellegű házai csodaszépek. Láthatjuk a „mindenki karácsonyfáját” a Templom-téren, a kivilágított gyertyát a tavon. Ihatunk forralt bort vagy puncsot, megkóstolhatjuk a helyi gasztronómiai specialitásokat, s elsétálhatunk az operettjéről ismert Fehér paripa fogadóhoz is. Szállás elfoglalása (1 éj). (kb. 650 km)

2. nap: Reggelit követően a Hellbrunn-i kastély parkjában lévő tradicionális adventi vásárt keressük fel. A tartomány fővárosába a történelmi épületekben gazdag Salzburgba látogatunk. A legfőbb nevezetességek: Székesegyház, vár (kívülről), Ferences-templom, Getreidegasse, Városháza, Mozart szülő-és lakóháza, Mirabell-kastély megtekintése után szabadidő, ahol adventi időszakban lehet sétálni a csodaszép óvárosban. Hazaérkezés az éjszakai órákban. (kb. 650 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg