A VÁRAK FÖLDJÉN

Időpont: 2022. augusztus 12-14.
Részvételi díj: 47.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 8000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 8000,- Ft/fő
Belépődíj: 6000,- Ft/fő + 31 EUR/fő
BBP: 570 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás a hajdani Eszterházára. Fertőd a két Esterházy-birtok Süttör és Eszterháza egyesülése után kapta mai nevét. Legfontosabb látnivalója az Esterházy-kastély, amely mai megjelenését a 18. században nyerte el. Esterházy „Fényes” Miklós építtette, a barokk-rokokó együttes hazánk egyik legkiemelkedőbb műemléke. A kastélylátogatás után utazás Sopronba. Városnézés a hűség, a szabadság és a kékfrankos városában, ahol a Tűztorony, a Fő tér, a Várkerület, a szabadon álló városfalak látványa teszi különlegessé a városképet. Szállás a városban (2 éj). (kb. 250 km)

2. nap: Reggelit követően úticélunk Burgenland, Ausztria legfiatalabb tartománya. Doborjánban Liszt Ferenc szülőházában a 19. század egyik legjelentősebb zeneszerzőjének életútját ismerhetjük meg. Fraknó vára a Rozália-hegység egyik nyúlványán állva, már messziről feltűnik a látóhatáron. A mai napig is az Esterházy család tulajdonában lévő vár látogatása során ízelítőt kapunk a kincseskamra értékeiből, a család mesés vagyonából és megtekintjük a gazdag fegyver-gyűjteményt. Kismartonban ismerkedés az Esterházy-kastéllyal, a hajdan volt uradalom központjával. A hercegek hajdani rezidenciája lebilincselő élményt nyújtva enged bepillantást a család és Joseph Haydn életébe. A híres történelmi család központi rezidenciája Burgenland legszebb barokk kastélya. A rendkívül színvonalasan, gazdagon berendezett termek és a csodálatos kastélypark meglátogatása a Fertő-tó környéki kirándulások kihagyhatatlan programpontja. (kb. 120 km)

3. nap: Reggeli, majd utazás Fertőrákosra, útközben rövid megálló a Páneurópai Piknik Emlékhelynél, amely az 1989-es határnyitásnak állít emléket. Fertőrákoson látogatás a nemrégiben felújított világhírű kőfejtőben, ahol a fantasztikus akusztikájú barlangszínházon kívül még egy a terület természeti, kőzettani és őslénytani értékeit bemutató kiállítás is várja a látogatókat. Továbbutazás Nagycenkre, ahol minden látnivaló a Széchényi családhoz kapcsolódik. A kastélyban megismerhetjük a család történetét, kiemelkedő alakjait. A Széchenyi István Emlékmúzeum állandó kiállítása mutatja be „a legnagyobb magyar” kiemelkedő életét és munkásságát. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 250 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Szombathely, Tatabánya,  Zalaegerszeg

FertődSopronSopronKismartonFertő-tóFertőrákos