A SOKARCÚ TORINÓTÓL A MONT BLANC CSÚCSÁIG

Időpont: 2021. szeptember 14-19.
Részvételi díj: 140.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 30.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 35.000,- Ft/fő
BBP: 3420,- Ft/fő
Belépők: kb. 150 €
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás rövid pihenőkkel a műemlékekben gazdag Bergamóba. A város két fő részből áll, a Cittá bassa-ból (alsó város) és a Cittá alta-ból (felsőváros), ahova siklóval megyünk fel és megtekintjük a városházát, a várostornyot, a Colleoni- kápolnát, a Santa Maria Maggiore-templomot. Szállás Bergamo környékén (1 éj). (kb. 960 km)

2. nap: Az egész napot Torinóban töltjük, látogatás a királyi palotában, dóm, Palazzo Madama (kívülről). A város szimbóluma, a Mole Antonelliana panoráma liftjével felmegyünk a kilátóba, ahonnét csodás kilátás nyílik a városra, tiszta időben az Alpokig is ellátni. Délután látogatás a Lavazza múzeumban, ahol bepillantást nyerhetünk a kávékészítés rejtelmeibe és meg is kóstolhatjuk a kávékülönlegességeket. Szabadidő vagy séta a Valdocco városrészben Don Bosco nyomában. A nap zárásaként felkeressük a Via dei Mille 22. sz. házat, ahol Kossuth Lajos élt. A kis parkban szobor, a házon márványtábla hirdeti emlékét. Szállás a környéken (3 éj). (kb. 180 km)

3. nap: Délelőtt a Juventus Múzeumban és Allianz Stadionban betekintést nyerhetünk a híres fociklub öltözőibe, a média- és exkluzív helyiségekbe (előfoglalás szükséges). Látogatás a híres Autómobil Múzeumban, ahol 80 márka kb. 200 típusa található meg 19.000 m2-en, és az olasz autók (pl. Ferrari, Fiat, Alfa Romeo) mellett francia, angol, német, spanyol, amerikai és lengyel gyártmányok is kiállításra kerültek. Délután Torino egyik monumentális ékkövét, a Stupinigi-kastélyt tekintjük meg, mely egyike a Savoyai család vadászkastélyainak. (kb. 80 km)

4. nap: A mai napon Franciaországba utazunk, elsőként Chamonix városával ismerkedünk.A Mont Blanc lábánál fekvő várost sokan az „Alpok fővárosának” tartják, itt rendezték 1924-ben az első téli olimpiát. Innen felvonóval jutunk fel a francia Alpok 3842 méter magas Aiguille du Midi hegycsúcsának tetején található kilátóhoz, melynek neve: Lépés a mélységbe. Az átlátszó aljú üvegdobozból csodálhatjuk meg Európa egyik legmagasabb hegyének panorámáját (előfoglalás szükséges). A fél óránként közlekedő kabinos felvonó 20 perc alatt teszi meg a 2800 méter szintkülönbséget Chamonix és a hegycsúcs között. (kb. 400 km)

5. nap: Napunk első felében megcsodáljuk a Superga bazilikát (előfoglalás szükséges), a 672 méter magasságban fekvő templom alagsorában található a Savoyai család mauzóleuma. Ezután Pessionét keressük fel, látogatás a Martini & Rossi múzeumban, ahol megízlelhetjük a világszerte ismert olasz fűszerbort. Délután séta az itáliai reneszánsz egyik fellegvárában, Cremonában, mely világhírét az itt élt leghíresebb hegedűkészítő mestereknek köszönheti, mint Stradivari, Amati vagy Guarnieri. Ez az iparág a mai napig is virágzik, a város telis-tele van kisebb-nagyobb lantkészítő műhellyel. A város középpontja a Városháza tér, mely egyike Lombardia legszebb középkori tereinek; itt magaslik a 111 méter magas harangozó torony és itt található a gazdagon díszített homlokzatáról híres romantikus dóm is. Szállás Brescia környékén (1 éj). (kb. 320 km)

6. nap: Hazaindulás a kora reggeli órákban, utazás Trevisoba, a „vizek és a tiramisu” városába. Látnivalók: Palazzo dei Trecento, San Nicolo-templom, dóm a Battisteroval és a város főtere. Megtekintjük Palladio egyik mestermunkáját, a Villa Emot, mely letisztult formájával és arányaival antik római hatást tükröz. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 930 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

BergamoTorinoTorinoTorinó látképChamonixCremona