A NÉMET KULTÚRÖRÖKSÉG DRÁGAKÖVEI

Időpont: 2021. augusztus 3-7.
Részvételi díj: 125.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 37.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 42.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Belépők: kb. 45 €
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás pihenőkkel Németországba. Szászországba érkezve mintha egy mesevilágba csöppennénk. Pirna történelmi óvárosában a gótika, a reneszánsz és a barokk találkozik, gyönyörű házak szegélyezik a várost (főtér, városháza, Mária-templom). Majd Szász-Svájc lélegzetelállító természeti helyszínére a Bastei-menti sziklaerdőkhöz érkezünk, ahonnét fantasztikus panoráma tárul elénk az Elba völgyére. Szállás Drezdában (1 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Délelőtt a varázslatos Drezdával ismerkedünk, melyet méltán neveznek „Elba Firenzéjének”. Az újjáépített belváros, olyan, mint egy ékszerdoboz, főbb látnivalói: Semperoper, Zwinger kiállításai és parkja, Taschenbergpalais, Residenzschloss, Hofkirche, Frauenkirche, Fürstenzug lenyűgöző épületei. Fotószünet a Brühlsche Terrasse-ról. Ezután egy igazi „tündérkertbe” érkezünk, a vizekkel körülölelt szigeten épült fel a moritzburgi vadászkastély. Meissenbe utazunk, ahol a városházát és a dómot tekintjük meg. Továbbutazás szálláshelyünkre Berlinbe (3 éj). (kb. 200 km)

3. nap: Napunkat a különleges atmoszférával rendelkező, látnivalókban bővelkedő fővárosban töltjük, amelyben az új korszak kezdete és a korszellem éppúgy visszatükröződik, mint a 20. század nagy történelmi eseményei és drámái. Berlin legfontosabb látnivalói: Oberbaumbrücke, East Side Gallery, az Alexanderplatz a Vörös városházával és az NDK jelképének számító TV toronnyal, Világóra, dóm, Gendarmenmarkt (Berlin legszebb tere), Múzeumsziget, Unter den Linden sugárút, Checkpoint Charlie (az egykori határátkelőhely), Siegessäule (aranyszínű Győzelmi szobor), a világvárosi hangulatot árasztó Brandenburgi kapu és a közelben álló Reichstag között elterülő kormánynegyed, Berlini Fal emlékhely. Séta és szabadidő Berlin legnagyobb bevásárló utcáján, a Schönhauser Allee-n. (kb. 50 km)

4. nap: A paloták és kertek városába, Potsdamba utazunk, a város e gyűjtőnéven került fel a Világörökség listájára. Megtekintjük, a Holland negyedet, a plébániatemplomot, majd a „porosz Versailles” mesebeli kastélyánál és a látványos Sanssouci kastélyparkban fejezzük be a délelőttöt (foglaláskor kérjük jelezni). Délután az egykori Nyugat-Berlinben a Kurfürstendammot érintve jutunk a Kaiser Wilhelm Gedächtniskirchehez, és a Potsdamer Platz üvegpalotáihoz a Sony Centerrel. Engedély esetén este a Bundestag kupolájából gyönyörködhetünk a fényekben. (kb. 120 km)

5. nap: Reggelit követően búcsúzunk Berlintől. Hazafelé tartva még egy különleges élményben lesz részünk. Igazi kalandtúrát kínálunk az 1882-es alapítású Freital Hainsbergtől induló festői szépségű Weißeritz völgyében haladó 15 km-es nosztalgiavasúton. Dippoldiswaldéba megérkezve séta a főtéren, majd rövid pihenőket tartva élményekben gazdagon érkezünk haza az éjszakai órákban. (kb. 900 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

PirnaDrezdaDrezdaDrezdaMoritzburgMeissenBerlinBerlinPotsdam