AZ ÁLOMSZÉP GARDA-TÓ

Időpont: 2021. szeptember 23-26.
Részvételi díj: 84.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 14.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000,- Ft/fő
BBP: 2280,- Ft/fő
Belépők: kb. 90 €
Teatro Olimpico (előre fizetendő): 4800,- Ft/fő
Villa Vittoriale (előre fizetendő): 5300,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás rövid pihenőkkel Vicenzába – a város maga az építészet, lépten-nyomon a „nagy mester”, Palladio alkotásaival találkozunk. Megtekintjük a híres Teatro Olimpicot (foglaláskor kérjük jelezni), Európa legrégibb fedett színházát, a bazilikát, sétálunk a főtéren, megcsodáljuk a szebbnél- szebb reneszánsz palotákat. Továbbutazás a Garda-tó környéki szállásra (3 éj). (kb. 850 km)

2. nap: Reggelit követően először Bardolinóba látogatunk, a vörösbor hazájába. Séta a promenádon, majd felkeressük az Olívaolaj Múzeumot, kóstolási és vásárlási lehetőség. A festői Malcesinében megcsodáljuk a középkori óvárost, rálátással a tóba nyúló, sziklára épült Scaligeri várra. Limonéba hajózunk, a kisváros az érintetlenül maradt régi épületeiről és fekvésének szépségéről nevezetes. Napunkat a Garda-tó elegáns, középkori történelmi emlékekben igen gazdag fővárosában, Riva del Gardában fejezzük be, mely egy igazi, pálmafák szegélyezte mediterrán oázis, ahol olíva-, cédrus- és citromligetek fogadják a látogatókat. (kb. 150 km)

3. nap: A botanikus kertjeiről híres Gardone Rivierába utazunk, látogatás a Vittoriale degli Italiani rezidenciában (foglaláskor kérjük jelezni). Kihajózunk az Isola Borghese szigetre, felkeressük a Cavazza család tulajdonában lévő velencei stílusban épült villát, majd Olaszország egyik legfelkapottabb üdülőhelyére, Sirmionéba indulunk. Sétahajózás a félsziget körül, majd séta a hangulatos utcácskákon egészen az ámulatba ejtő Scaligeri várhoz. Szabadidő a festői tóparton. (kb. 150 km)

4. nap: Reggeli után hazautazás, útközben két hangulatos hegyi városkát keresünk fel. Első megállónk Marostica, a kisváros élő sakkhagyományairól híres. Főterét egy óriási sakktábla díszíti, ahol nyaranta középkori sakkpartit játszanak. Ezt követően Bassano del Grappába, azaz a grappa pincészetek hazájába látogatunk.). A Brenta folyó partján elterülő településen Andrea Palladio is otthagyta kézjegyét. Egy helyi üzemben kóstolási és vásárlási lehetőség (foglaláskor kérjük jelezni). Érkezés az éjszakai órákban. (kb. 900 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

VeronaGarda-tóBardolinoMalcesineLimoneRiva del GardaSirmioneVicenza