A LOVAGOK FÖLDJE, MÁLTA

Sok ember bakancslistáján szerepel ez a misztikus kis ország, melyet mindazoknak ajánlunk, akik rövid repülési idő mellett is biztosan jó időjárásra számítanak, de különleges, a megszokott mediterrán nyaralóhelyektől eltérő élményre vágynak. Egyedi építészet, szűk sikátorok, ókori műemlékek, hangulatos halászfalvak, a Trónok Harca vagy a Popeye forgatási helyszínei, pezsgő éjszakai élet. A víz májustól októberig fürdésre alkalmas, a Földközi-tenger legtisztább és leglélegzetelállítóbb partszakaszait találjuk itt, elég a cominoi Kék Lagúnára gondolni.
Időpont: 2024. május 13-17.
Részvételi díj: 315.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 45.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75.000 Ft/fő
Fakultatív kirándulás 3. nap (közlekedéssel, belépőkkel, kompjeggyel): 40.000 Ft/fő
Fakultatív kirándulás 4. nap (közlekedéssel, belépővel): 28.000 Ft/fő
BBP: 3650 Ft/fő
Belépők: kb. 40 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák
Utazás: repülővel, a helyszínen luxusautóbusszal

Szolgáltatások: transzfer a repülőtérre, helyi autóbusz, repülőjegy (1 db kézi poggyász), szállodai elhelyezés, reggeli, a programokon magyar nyelvű idegenvezető + asszisztencia a szigeten, útlemondási biztosítás

Feladható poggyász 10 kg-ig: 40.000 Ft/fő
Fealadahtó poggyász 20 kg-ig: 60.000 Ft/fő

1. nap: Utazás a budapesti repülőtérre, majd egyéni chek-in-t követően közvetlen járattal utazás Máltára. Érkezést követően a sziget felfedezését az izgalmas fővárossal kezdjük, séta Valletta egyedi hangulattal rendelkező utcáin, a lovagrend történetével és egy középkori erődre épült város létrejöttével ismerkedünk. A tengerrel körül ölelt egészséges és autómentes város, tiszta levegővel és rengeteg hangulatos kis kiülős terasszal várja a turistákat. A Felső Barakka kertből csodálatos panoráma nyílik a Nagy kikötőre és a 3 városra. Ezt követően megtekintjük a Szent János-társkatedrálist, a lovagrend főtemplomát, ahol az Oratóriumban található Caravaggio két híres festménye. Végül elsétálunk a Nagymesterek palotája előtt is. Szállás Valetta környékén (4 éj).

2. nap: Egész napos kirándulás a sziget belsejébe. Ellátogatunk Mostába, melynek bazilikája Európa harmadik legnagyobb kupoláját tudhatja magáénak. Ta Qali, egy kézművesfalu, ahol betekintést nyerünk az üvegkészítés rejtelmeibe, illetve számos kézműves terméket vásárolhatunk. Utazás a sziget legmagasabb pontjához, a Dingli sziklákhoz, fotószünet. Rabat, Mdina külvárosa hangulatos kis utcái is említésre méltók, itt teszünk egy kellemes sétát. Idő függvényében lesz lehetőség a Katakombák és a Szent Pál-barlang megtekintésére is. Mdina a régi főváros, melynek középkori utcáin végig sétálva egy kis időutazást tehetünk a barokk és a még régebbi normann épületek között. A várfalakról pedig csodálatos panoráma tárul elénk.

3. nap: Pihenőnap vagy fakultatív kirándulás folyamán egy nap alatt lehetőségünk lesz Gozo csodáit megtekinteni és a híres Kék Lagúnát is megismerni. Útközben fotószünet az egyedülálló filmes látványosság, Popeye falunál. A legenda szerint Gozo az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig bájával fogságban tartotta. Az út során ellátogatunk Xaghra-ba, ahol Ggantija neolitikus templomot tekintjük meg. A szigeteken ez a legősibb templom több mint hétezer éves múltra tekint vissza. Gozo délnyugati része felé Dwejra-ra buszozunk, ahol a Gomba szikla és Belső tenger található. Lehetőség lesz a helyi különlegességek (kaktuszfüge likőr vagy a kecskesajt) kóstolására, vásárlásra is. Útközben megállunk a Ta Pinu bazilikánál, mely egy ismert zarándokhely. A gozoi fővárosban, Victoriában lesz egy kis szabadidő a Citadellába felmenni és várfalairól a panorámát megtekinteni, vagy megkóstolni a máltai sört (Cisket) vagy a helyi üditőt (Kinniet) a kis téren található bárok valamelyikében. Mgarr kikötőben kishajóra szállva egy rövid hajókázás után Comino sziklájára érkezve a csodálatos szinű Kék Lagúnában lehetőség egy mártózásra, fényképezésre vagy egy ananász koktél elfogyasztására.

4. nap: Pihenőnap vagy fakultatív kirándulás: Először a Kék Barlanghoz utazunk, ahol jó idő esetén lehetőség van csónakázásra. Majd történelmi betekintés a kőkorszak idejére: Hagar Qim neolitikus templom, mely régebbi mint a piramisok és Stonehenge. A Hagar Qim dombtetőjéről bájos kilátás nyílik a Filfla szigetre. San Anton botanikus kert a következő megállónk, a gyönyörűen gondozott kertben különleges növényeket, virágokat, szökőkutakat és tavakat láthatunk. A kert az elnöki rezidencia része, mely minden évszakban más arcát mutatja. Délután visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: A szálloda elhagyását követően Birguba utazunk, ahol hangulatos utcácskák, igazi máltai építészet, erőd és luxus yachtok fogadnak minket. Birgu, mely Vittoriosa néven is ismert, a lovagrend első telephelye volt. Marsaxlokk halászfalu lesz a következő megállónk ahol a szines csónakok luzzuk sokasága lengedezik a kikötő vizén. Kis szabadidő fényképezésre, kávéra.  Ezt követően transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre a kora esti órákban.

A program a menetrend függvényében változhat.
A meghirdetett részvételi díj minimális utaslétszám (20 fő) esetén érvényes. Amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimumot, abban az esetben csak létszám felár ellenében tudjuk a programot megtartani. A feladható poggyász ára a foglalás időpontjától függően változhat.
A részvételi díj nem tartalmaz fix ülőhelyet.
A fakultatív programok minimális létszáma (13 fő).

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg