A LENGYEL "LOIRE-VÖLGY"

Időpont: 2023. július 27-30.
Részvételi díj: 121.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 22.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 40.000 Ft/fő
BBP: 2600 Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 400 PLN/fő
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba.   Felkeressük az ország harmadik legnagyobb várkastélyát, a sziklaoromra épült Ksiaz-kastélyt, melyet a 13. század óta többször is átépítettek. A II. világháború idején a német csapatok a kastély alatt például különféle titkos katonai komplexumokat hoztak létre, melyek egyaránt szolgáltak menedékként és fegyvereik rejtekhelyeként. Legszebb része a barokk palotabelső a pazaron díszített Maksymiliam teremmel, a várat körülvevő 12 teraszos kiképzésű park és az épületegyütteshez tartozó lubiechówi pálmaház. Továbbutazás Wroclawba, szállás (1 éj). (kb. 800 km)

2. nap: Városnézés Alsó-Szilézia központjában, Wroclawban: főtér, bazilika, Arany-korona ház. Következő állomásunk egy igazi mesekastély, a Moszna-kastély, egy munkásból milliárdossá váló, majd nemesi címet vásároló család egykori rezidenciája. A 99 tornyú épület olyan, mint egy elvarázsolt kastély, falairól vízköpők és erdei állatok néznek le. Utazás a szálláshelyre, Katowicébe (2 éj). (kb. 300 km)

3. nap: Napunk első állomásaként a bochniai sóbányába látogatunk, mely 1248 óta működik, így Lengyelország és egyben Európa legrégebbi sóbányája. Tarnów több szállal is kötődik hazánkhoz. A legszorosabb kapocs a legendás tábornok, Bem József, itt áll 1985-ben felavatott szobra, a Strzeleczki parkban pedig a mauzóleuma található. Megtekintjük a krakkói Posztócsarnokhoz nagyban hasonlító reneszánsz városházát, a piacteret, a Miklós-házat, a gótikus székesegyházat, a Mikolajowski ház népi üvegfestmény-kollekcióját, a várat és a Petőfi téri székely kaput. (kb. 350 km)

4. nap: Kóstolással egybekötött látogatás a Tyskie sörgyárban, mely Lengyelország egyik legnagyobb és leghíresebb sörgyára. Kelet-Szilézia egyik legnagyobb főúri kastélya Pszczynában található. Fényűző barokk termei szinte sértetlenül vészelték át a világháborús időket, megtekintése során a látogató egy időutazáson vehet részt. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés az esti órákban. (kb. 700 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Ksiaz kastélyWroclawMoszna kastélyTarnów