A LENGYEL "LOIRE-VÖLGY"

Időpont: 2024. július 11-14.
Részvételi díj: 129.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 25.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 45.000 Ft/fő
BBP: 2920 Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 200 PLN/fő + 5 EUR/fő
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovákián és Csehországon át Lengyelországba. Útközben rövid megálló Olomoucban, séta a műemlékekben gazdag városban, ahol gyönyörű terek, régi templomok, pompás barokk épületek szegélyezik az utcákat. Továbbutazás Lengyelországba, szállás Wroclawban (2 éj). (kb. 800 km)

2. nap: Programunkat egy nem mindennapi különlegességgel kezdjük, Swidnicában megtekintjük Európa egyik legnagyobb favázas templomát - a Béke temploma az UNESCO Világörökség része. Következő megállónk az ország harmadik legnagyobb várkastélya, a sziklaoromra épült Ksiaz-kastély, melyet a 13. század óta többször is átépítettek. A II. világháború idején a német csapatok a kastély alatt különféle titkos katonai komplexumokat hoztak létre, melyek egyaránt szolgáltak menedékként és fegyvereik rejtekhelyeként. Legszebb részei: a barokk palotabelső a pazaron díszített Maksymiliam teremmel, a várat körülvevő, 12 teraszos kiképzésű park és az épületegyütteshez tartozó lubiechówi pálmaház. Látogatás a Krzeszówi ciszterci kolostorban, melyet „barokk gyöngyszemként” is emlegetnek.  (kb. 250 km)

3. nap: Ismerkedés Alsó-Szilézia központjával, az Odera partján fekvő Wroclaw-val. A hangulatos főtéren látható a 13-14. század idején vörös téglából épített bazilika, a 66 méter magas tornyú, gótikus városháza és a reneszánsz stílusú Arany Korona-ház. A Moszna-kastély, egy munkásból milliárdossá váló, majd nemesi címet vásároló család egykori rezidenciája. A 99 tornyú épület olyan, mint egy elvarázsolt kastély, falairól vízköpők és erdei állatok néznek le. Továbbutazás a Katowice környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 200 km)

4. nap: Kelet-Szilézia egyik legnagyobb főúri kastélya Pszczynában található. Fényűző barokk termei szinte sértetlenül vészelték át a világháborús időket, megtekintése során a látogató egy időutazáson vehet részt. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés az esti órákban. (kb. 600 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Ksiaz kastélyWroclawMoszna kastélyTarnów