A LAGÚNÁK REJTETT VILÁGA: VELENCE ÉS SZIGETEI

Időpont: 2023. október 13—15.
Részvételi díj: 99.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 20.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000 Ft/fő
BBP: 2100 Ft/fő
Belépők: kb. 55 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Szlovénián át Észak-Olaszországba. A régió egyik legjelentősebb ókori városában, Aquileiában, a Világörökség részét képező régészeti emlékeket és a bazilika csodás mozaikjait tekintjük meg. Ezt követően a „Nap szigeteként” ismert tengerparti kisvárosba, Gradoba utazunk. Séta a történelmi belváros hangulatos kis utcáin, majd továbbutazás a Velence környéki szálláshelyre (2 éj). (kb. 850 km)

2. nap: Egész napos kirándulás a gondolák és lagúnák városába, Velencébe. Időutazásunkat a világ egyik legszebb terén a Szent Márk téren kezdjük, érdekes hogy több száz éves történelme alatt épületei alig változtak. Helyi idegenvezetőnk kíséretében fedezzük fel a csatornákra épült város legfontosabb épületeit, templomait: Szent Márk tér épületei, Doge-palota (megtekintése egyénileg), Rialto-híd. Délután szabadprogram keretében kedvünkre kalandozhatunk a hangulatos, szűk sikátorok és lagúnák világában. Napunk méltó zárásaként hajózási lehetőség a Canal Grandén a város fő vízi útján, ahol lenyűgöző paloták sorakoznak (kb. 100 km).

3. nap: Velence szigeteinek felfedezésére indulunk: Murano az üvegfúvás rejtelmeibe enged bepillantást. Rendkívül érdekes, ahogy a szemünk előtt percek alatt születik meg egy-egy gyönyörű, csillogó üvegcsoda. Ezután a lagúnák egyik ékszerdoboza, a színes házairól és csipkekészítéséről ismert Burano következik, melynek házait állítólag azért festették színesre, hogy a halászok ködös időben is hazataláljanak. Szabadidő a színpompás szigeten, ahonnét élményekkel feltöltődve indulunk haza. Utazás rövid pihenőkkel érkezés a késő esti órákban (kb. 800 km.)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

BuranoGradoVelence