A LAGÚNÁK REJTETT VILÁGA: VELENCE

Időpont: 2022. július 22-24.
Részvételi díj: 76.000.- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 19.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 19.000,- Ft/fő
BBP: 1710,- Ft/fő
Belépők: kb. 45 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban Budapestről, utazás Szlovénián át Észak-Olaszországba. A régió egyik legjelentősebb ókori városában, Aquileiában, a Világörökség részét képező régészeti emlékeket és a bazilika csodás mozaikjait tekintjük meg. Ezt követően a „Nap szigeteként” ismert tengerparti kisvárosba, Gradoba utazunk. Séta a történelmi belváros hangulatos kis utcáin, majd továbbutazás a Padova környéki szálláshelyre (2 éj). (kb. 850 km)

2. nap: Egész napos kirándulás a gondolák és lagúnák városába, Velencébe. Programunkat a San Giorgio Maggiore-szigeten kezdjük. A Benedek-rendi kolostor templomának építtetője Andrea Palladio volt, tornyából megcsodálhatjuk egész Velencét. Ezt követően áthajózunk a Szent Márk térre, sétánk során ismerkedünk a csatornákra épült város nevezetességeivel: Szent Márk tér épületei, Doge-palota (megtekintése egyénileg), Rialto-híd. Délután szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a Velence környéki szigetekre: Murano, Burano. (kb. 100 km)

3. nap: Reggeli után utazás a 19. században isztriai fehér márványból épített, romantikus Miramare kastélyhoz. A kopár szikla tetején található kastély és a parkja Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége számára készült, a parkot maga a főherceg tervezte. A kastélyban megtekinthetők Miksa hajókabinokra emlékeztető lakószobái, Sarolta lakószobái, a téli és nyári ebédlők. A szobák többsége eredeti tárgyakkal, bútorzattal van berendezve, kiváltképp figyelemre méltó a zeneszoba. A parkban számos botanikai faj, köztük trópusi növények és fontos szoborgyűjtemény található. Az olasz kikötőváros, Trieszt a Habsburg Birodalom része volt, így bármerre járunk, a Monarchia köszön vissza. A város fő tere Európa legnagyobb tengerre nyíló tere, kényelmes sétával a kikötőbe gyönyörködhetünk a végtelen tenger és a csodás hajók látványában. Megérkezés a késő esti órákban. (kb. 720 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

TriesztGradoVelence