A KORONA NYOMÁBAN: LONDON ÉS A VIDÉKI ANGLIA

Időpont: 2023. szeptember 4-10.
Részvételi díj: 313.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
6 vacsora: 50.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 115.000 Ft/fő
BBP: 4550 Ft/fő
Belépők: kb. 145 GBP/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a hajnali órákban, utazás rövid pihenőkkel Ausztrián és Németországon keresztül a Reims környéki tranzitszállásra (1 éj). (kb. 1300 km)

2. nap: Reggelit követően utazás Calaisbe, a La Manche-csatornán átkelünk Doverbe. Megkezdjük kalandjainkat Angliában, elsőként az Anglikán Egyház központjába, Canterburybe látogatunk. Ismerkedés az óvárossal és a katedrálissal, mely Anglia egyik leghíresebb keresztény központja. Érkezés Londonba az esti órákban (4 éj). (kb. 410 km)

3. nap: Városnéző programunkat London legrégebbi királyi rezidenciájánál a Towernél kezdjük. Az épületegyüttes jelenleg a világ egyik leglátogatottabb turista attrakciója, a Világörökség része, itt őrzik a brit koronaékszereket. Hajóra szállunk, a Temzéről csodáljuk a város látképét. A látnivalók legjavából válogatva felkeressük a királyság és a kormányzás neves épületeit: Westminster apátság, Parlament, Big Ben, White Hall, Downing Street, Trafalgar Square. A délutáni órákban szabadidő, majd a Buckingham Palota* megtekintésével zárjuk a napot. (kb. 30 km)

4. nap: Ezen a napon a vidéki Angliával ismerkedünk. Felkeressük az anglikán egyház katedrálisát az angliai Hampshire megyében, Winchesterben. A legnagyobb angol templomok közé tartozik, főhajójának hossza meghaladja bármelyik gótikus katedrálisét Európában. Továbbutazás Salisburybe, ahol a középkori városfalak, a favázas, Tudor-stílusú épületek, György-korabeli rezidenciák és viktoriánus villák is megtalálhatóak. Gótikus székesegyháza Anglia legmagasabb tornyával büszkélkedhet. Utazás az ország legszebb falujába, Castle Combe-ba. A hasított kővel fedett aprócska kőházak szegélyezte utcákon sétálva mintha visszamennénk az időben. (kb. 400 km)

5. nap: A délelőtt fő attrakciója a Windsori kastély*, egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. Látogatás a világ legrégebb óta folyamatosan lakott palotájának páratlan szépségű termeiben. Marlow városában a Lánchíd „kistestvérét” láthatjuk. Következő állomásunk a Blenheim kastély, az angol barokk építészet egyik remekműve a kezdetektől a Churchill család tulajdona, felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Visszaútban Oxford városával ismerkedünk, a világ egyik leghíresebb egyetemi városával, melyet bár minden ízében áthat a történelem, mégis fiatalos hangulata van. (kb. 300 km)

6. nap: Angliai kalandjainkat a mesébe illő Leeds kastély megismerésével fejezzük be. A 12. századi királyi palota az egyik legszebb középkori kastélya Angliának, egykori tulajdonosai között nem kevesebb, mint hat királynőt találunk. Átkelünk a csatornán és rövid pihenők beiktatásával érkezünk a Reims környéki szálláshelyünkre (1 éj). (kb. 420 km)

7. nap: Feledhetetlen élményekkel gazdagodva indulunk hazafelé. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 1300 km)

*A Buckingham Palota és a Windsori kastély csak előfoglalással látogatható, a foglalást nem tudjuk garantálni.

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges!

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

CanterburyLondonWinchesterWindsori kastély