A KÁPRÁZATOS SZARDÍNIA, EGY CSEPP KORZIKÁVAL FŰSZEREZVE

Időpont: 2024. június 22-29.
Részvételi díj: 275.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
5 vacsora: 46.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 120.000 Ft/fő
BBP: 5840 Ft/fő
Belépők: kb. 50 EUR/fő
Fakultatív programok: kb. 320 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel Livornóba. A kikötőben kompra szállunk, éjszakai utazás Szardíniára, szállás 2-3 ágyas kabinokban, ellátás nélkül (étkezési lehetőség egyénileg a kompon), (1 éj). (kb. 1000 km)

2. nap: A reggeli órákban érkezés Olbiába, a hajó elhagyása után kirándulás a sziget egyik legszebb partszakaszára a Smaragdpartra. Kisebb-nagyobb szigetek és szirtek és a „névadó” smaragdzöld színű öblök kápráztatnak el minket. Kirándulásunk kiindulópontja Porto Cervo. Aga Khan izmaelita herceg egyik utazása során beleszeretett a tájba, ő alakította ki a partot, mely mára a világ egyik leghíresebb üdülőhelye. Felkeressük a város különleges hófehér templomát a Stella Marist is, melyen szárd és modern építészeti elemeket is megcsodálhatunk. Programunk zárásaként fürdőzési lehetőség Baja Sardinia egyik lélegzetelállítóan szép, fehérhomokos öblében. Szállás Castelsardo környékén (5 éj). (kb. 150 km)

3. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a sziget közepén elterülő gyönyörű vidékén Barbagián. Első állomásunk Mamoiada, ahol betekintünk a tradicionális szárd maszkok múzeumába. A látványos kiállításon megismerkedünk egy érdekes és misztikus hagyománnyal, a maszkkészítéstől a karneválig, megcsodáljuk az autentikus maszkokat és öltözékeket. Egy igazi gasztronómia élménnyel koronázzuk meg napunkat, a sziget belsejének gyönyörű vidékén, szabadban, a pásztorokkal ebédelünk. Igazi szárd specialitásokat kóstolunk meg, miközben a pásztorok zenélnek és énekelnek, ha kedvünk támad tancolhatunk is. Végül felkeressük a híres „graffiti falut” Orgosolot, mely a falfestményeiről vált híressé. Az épületek falait díszítő festmények az ország törtélemének fontosabb eseményeit, személyeit ábrázolják (belépőkkel, ebéddel, itallal: 80 EUR/fő). (kb. 350 km)

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás a La Maddalena-szigetcsoportra. Motoros hajóval fedezzük fel a szigetvilágot, a változatos partszakaszokat, páratlan kilátással a környező apró szigetekre. Rövid belvárosi séta a szigetcsoport névadó városában La Maddalenában, ahol betekintést nyerhetünk a helyi lakosok hétköznapjaiba (ebéddel, itallal, hajójeggyel: 90 EUR/fő). (kb. 200 km)

5. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Algheroba és a Capo Caccia hegyfokhoz. Először a sziget egyik legszebb városát, fedezzük fel, melynek legelragadóbb része az óváros, ahol a mai napig érezhető a katalán hatás. Barangolunk Alghero hangulatos, szűk utcácskáin, pálmafás tengerparti sétányain, de érdemes a várfalon is körbe sétálni, ahonnét csodás panoráma tárul elénk az öbölre és a kikötőre. Számos helyen találkozunk vörös korallékszereket árusító üzletekkel, ugyanis a város partjainál a mai napig halásznak korallt, amit a városban dolgoznak fel. Napunk második felében a gyönyörű hegyfok Capo Caccia felfedezése vár ránk, a meredek mészkősziklák a mélykék tengerrel meseszép élményeket ígérnek. Végül borkóstoló egy szárd pincészetnél, ahol a finom borok mellett szalámikat és sajtokat is kóstolhatunk (borkóstolóval: 60 EUR/fő). (kb. 200 km)

6. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Korzikára. Napunkat Franciaország legdélibb városának felfedezésével töltjük. Santa Teresa di Gallurában kompra szállunk, egy órányi hajózás után kötünk ki a norvég fjordokra emlékeztető kikötőben. Már a tenger felől érkezve lélegzetelállító látvány tárul elénk, a magas, fehér mészkősziklára épült Bonifacio a Világörökség része. Az alsóvárosból a meredek Aragon-lépcső 187 fokán vezet utunk a felsővárosba, útközben rálátunk a páratlan szépségű smaragdzöld öblökre. Séta és szabadidő a várfalakkal körülvett óvárosban, melyet citadellának is hívnak. A délutáni órákban újra kompra szállunk és indulunk vissza Szardíniára (belépőkkel, kompjeggyel: 90 EUR/fő). (kb. 150 km)

7. nap: Az utolsó, Szardínián töltött napunk első programja Castelsardo: a sziget egyik legjellegzetesebb városa vár ránk. Séta a páratlan fekvésű település romantikus belvárosának szűk sikátoraiban, ahol lehetőségünk lesz megvásárolni a helyi asszonyok által kézzel készített kis színes kosarakat, melyek a város jellegzetes kézműves termékei. Ezután két „tündérházat” fedezünk fel. Az elsőt Sedini falucskában, ami egy igazán különleges sziklába vájt ház: egykoron sírhely volt, ma múzeumként funkcionál. Nem messze innen megtekintjük az Elefánt-sziklát, mely szintén egy üreges belsejű „tündérház” sírkamra, vallási falfestményekkel. Búcsúzásként fürdési lehetőség a környék egyik legszebb strandján. Olbia kikötőjében kompra szállunk, éjszakai utazás Livornóba, szállás 2-3 ágyas kabinokban, ellátás nélkül, éjszaka utazás (étkezési lehetőség egyénileg a kompon). (1 éj). (kb. 100 km)

8. nap: A reggeli órákban érkezés Livornóba, hazautazás rendszeres pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 1000 km)

*A fakultatív programok minimum 25 főtől indulnak

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg