A HAJDÚK FÖLDJÉN ÉS A "KÁLVINISTA RÓMA"

Időpont: 2021. szeptember 9-12.
Részvételi díj: 55.000,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 10.500,- Ft/fő
Belépő: 17.500,-Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas, zuhanyzós szobák
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Utazás Budapesten keresztül, rövid pihenővel a „hírös városba”, Kecskemétre. Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő város földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően mindig is a találkozások színtere volt: különböző vallások, valamint különböző országok és kultúrák kereskedőinek találkozóhelye. Látogatás a városközpontban, ismerkedés a hazai szecesszió legszebb emlékeivel: városháza, Cifrapalota. A városnézést követően látogatás a Zwack Unicum Manufaktúrában, ahol megismerkedünk az egyik legismertebb hazai hungaricum történetével, készítésének egyes fázisaival, a végén pedig a jól megérdemelt kóstolóval zárjuk programunkat (foglaláskor kérjük jelezni). Útban Debrecen felé, rövid sétára megállunk Nagykőrösön. Ismerkedés a főtér látnivalóival: református nagytemplom, városháza. Érkezés a kora esti órákban Debrecenbe, szállásunk a városban vagy környékén lesz (3 éj). (kb. 500 km)

2. nap: A magyar történelem egyik emblematikus korszaka volt a Bocskai féle szabadságharc, amiben kiemelt szerep jutott a hajdúknak. Hálából Bocskai 9254 hajdú vitézt megnemesített és családostól letelepített saját birtokaira. Így jöttek létre a jellegzetes mértani, logikai elrendezésű hajdúvárosok, melyeket mai programunk során ismerünk meg. Elsőként az „Aranyszalma városába”, Hajdúnánásra látogatunk. Séta keretében fedezzük fel a legfontosabb látnivalókat: Köztársaság tér, városháza, Piactér, református templom. Rövid utazást követően a hajdúk egykori fővárosába, Hajdúböszörménybe érkezünk. Nagy kiterjedésű határával együtt az Alföld, közelebbről a Tiszántúl egyik jellegzetes települése, olyan kisváros, amely megjelenésében ma is hordozza történetiségét. Programunk során teljes körű képet kaphatunk a Hajdúság és lakóinak történetéről, hagyományairól, kulturális örökségéről. A tartalmas nap zárásaként Hajdúszoboszlóra látogatunk, ahol a gyógy- és wellness fürdő kényeztető szolgáltatásait élvezhetjük. Az esti órákban visszautazás a szálláshelyre. (kb. 130 km)

3. nap: Reggeli után vár ránk a „kálvinista Róma” és a „magyar Genf” jelzőkkel ihletett Debrecen. A magyar reformáció fővárosa számos látnivalóval várja a látogatókat. Megtekintjük a Református Nagytemplomot, ami egyben a város jelképe és számos történelmi esemény színhelye is volt. A Református Kollégiumban interaktív eszközök segítségével bepillanthatunk a hajdani diákok életébe. A Déry múzeumban megcsodáljuk a világhírű Munkácsy-trilógia monumentális festményeit és a gazdag egyiptomi gyűjteményt (foglaláskor kérjük jelezni). Végigsétálunk a szép kereskedőházakkal szegélyezett főutcán, szabadprogram során beszippanthatjuk a cívisváros atmoszféráját, majd villamosra szállunk és felfedezzük a Nagyerdő látványosságait.

4. nap: Reggeli után utazás Hortobágyra. Hazánk egyik különleges tája, Közép-Európa legnagyobb füves pusztája, az ország első nemzeti parkja a Világörökség része. Megcsodáljuk építészeti emlékeit, a hortobágyi Kilenclyukú hidat és a pásztorvilág életét bemutató Pásztormúzeumot. Ezt követően egy igazán izgalmas program, a puszta-kocsikázás következik, aminek keretén belül a Mátai ménes bemutatóján is részt veszünk (foglaláskor kérjük jelezni). Végül a híres Hortobágyi Csárdában étkezési lehetőséget biztosítunk (foglaláskor kérjük jelezni). Egyedi élményekkel gazdagodva indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 510 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

HortobágyDebrecenKecskemét