A FESTŐI ÉSZAK-OLASZORSZÁG

MILÁNÓ, A COMÓI-TÓ ÉS KÖRNYÉKE
Időpont: 2023. augusztus 16-20.
Részvételi díj: 141.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 30.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 45.000 Ft/fő
BBP: 3250 Ft/fő
Belépők: kb. 140 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Látogatás a Garda-tó környékén található Sigurtá-kertben, ahol megismerkedünk a mediterrán övezet dús növényvilágával. A kisvonattal bejárható, 18 tavat és egy gyógynövénykertet is befogadó park káprázatos rózsák otthona. Szállás Verona környékén (1 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Utazás Lombardia fővárosába: Milánó az ipar, a divat és a kultúra központja. Először Olaszország harmadik legnagyobb templomát keressük fel. A dóm, - melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek - lenyűgöző építészeti remekmű. A tetőn sétálgatva a kőcsipkés tornyok és a több mint kétezer szobordísz között a város panorámájában gyönyörködhetünk. A délutáni órákban felfedezzük a világhírű Scala épületét és látogatást teszünk a Sforza-várkastélyban. Szállás Milánó környékén (3 éj). (kb. 200 km)

3. nap: A napot Észak-Olaszország talán legszebb tavának felfedezésével töltjük. Rövid belvárosi sétát követően hajózunk Comóból Bellaggióba, séta a város szűk utcácskáin és a Villa Melzi gyönyörű kertjében. Komppal utazunk tovább Varennába, a hegyek által körülölelt Comói-tó partján fekvő kisvárosba, mely színes házaival, hangulatos utcácskáival magával ragadja az ide érkezőket. Rövid látogatás során megismerjük a Villa Monastero történetét.  (kb. 190 km)

4. nap: Egész napos kirándulás a legszebbnek tartott alpesi tó, a Lago Maggiore partján. A tavat 600-700 méter magas hegyek övezik, távolban felsejlenek a négyezres óriások hósipkái, partja mentén villák, sétányok, várak váltogatják egymást. Stresa városában hajóra szállunk, hogy megismerjük a Borromeoi-szigeteket. Isola Bella szigetén található a Borromeo hercegek fényűző székhelye a kastéllyal, függőkerttel. Újra hajóra szállunk és a hangulatos és festői szépségű Halászok-szigetére érkezünk. Isola dei Pescatori ma is egy jellegzetes halászfalu képével fogadja az ideérkezőket. Végül felkeressük a legnagyobb szigetet (Isola Madre), ahol megtekintjük az ősi kastélyt és a pompás botanikus kertet.  (kb. 250 km)

5. nap: Reggeli után hazaindulás. A lankás dombok között fekvő, római alapítású Vicenza számos értékkel bír. A város maga az építészet, hiszen lépten-nyomon a „nagy mester”, Palladio alkotásaival találkozunk. Megtekintjük a híres Teatro Olimpicot*, Európa legrégibb fedett színházát, a bazilikát, sétálunk a főtéren, megcsodáljuk a szebbnél-szebb reneszánsz palotákat. Hazaérkezés a késő esti órákban. (kb. 850 km)

*A Teatro Olimpico csak előfoglalással látogatható.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

ComoMilánóSigurtá-kertStresaVarennaVicenza - Teatro Olimpico