A DUNA MENTÉN PASSAUIG

Időpont: 2022. szeptember 17-19.
Részvételi díj: 79.200,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 16.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 46 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztriába. Elsőként Bécs közelében, a Duna partján álló Klosterneuburgi kolostort tekintjük meg. A III. Lipót babenbergi őrgróf alapította Ágoston-rendi kolostorban őrzik a világhírű, 17. századi verduni oltárt. Látogatás a 900 éves kolostorban, majd továbbutazás a Wachau városába Krems an der Donau-ba. Séta a több mint ezer esztendős városban, majd az „osztrák Dunakanyar”, a Wachau talán legkisebb településére az alig 1000 lakosú Dürnsteinbe látogatunk. Linz Felső-Ausztria székhelye, az ország 3. legnépesebb települése, 2009-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. A Duna két partján épült várost sétánk során fedezzük fel: régi dóm, Promenade, kastély. A Fő teret körülölelő házak reneszánsz és barokk stílusban épültek, s e zárt tér Európa egyik legnagyobbjának számít; zártságát az egyik oldalon csak a Duna töri meg. A város hangulatát a szabadprogram alatt mindenki egyénileg is élvezheti. Szállás Linz környékén (2 éj). (kb. 500 km)

2. nap: Reggeli után a Duna vonalán továbbutazunk a 3 folyó (Duna, Inn, Ilz) összefolyásánál épült Passauba. Bajorország egyik legfontosabb városát Humboldt híres német természettudós a világ 7 legszebb városa közé sorolta. Séta a belvárosban: óváros, Promenade polgárházai, Inn parti házak, Szent István-dóm, Városháza és a Niedernburg-zárda. A dóm egyik kápolnájában nyugszik Boldog Gizella – Szent István királyunk felesége. Szabadprogram a belvárosban vagy hajózás a folyókon, mely során a vízről gyönyörködhetünk a bájos város látványában. Visszautazás a szálláshelyre. (kb. 240 km)

3. nap: Reggeli után Linz „házi hegyét”, a Pöstlingberget fedezzük fel. A világ egyik legmeredekebb villamosán utazva érkezünk a kilátóhoz, ahonnan pazar panoráma tárul elénk a városra és a környező vidékre. Továbbutazás a Wachau jelképeként ismert Szent Benedek-rendi melki apátsághoz. A közvetlenül a Duna partján épült kolostor együttest az 1100-as évek elején alapították és az osztrák barokk építészet legnagyobb ilyen jellegű épülete. 12 helyiségből álló könyvtárát egyházi és világi jeleneteket ábrázoló mennyezetfreskók díszítik. Könyvállománya mintegy 100.000 kötetre rúg. A könyvtár, a templom és a múzeum megtekintése után hazautazás. (kb. 460 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

LinzMelkPassau