A DOLOMITOK ÉS DÉL-TIROL GYÖNGYSZEMEI

Időpont: 2023. július 19-23.
Részvételi díj: 162.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 32.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 40.000 Ft/fő
BBP: 3250 Ft/fő
Belépők: kb. 35 €
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Tirol székhelyére. Innsbruck késő középkori óvárosa akár egy meséskönyvből megelevenedett kép, a színes tornyos házakkal, a macskaköves utcákkal és az óránként megszólaló haranggal.  Séta a hangulatos belvárosban, megtekintve főbb nevezetességeit: Hofkirche, Hofburg, Mária Terézia utca, Aranytetős ház, várostorony. Továbbutazás Rio di Pusteriába, szállás (4 éj). (kb. 800 km)

2. nap: Utazás a Monarchiát felidéző és Sisi által is kedvelt elegáns üdülővárosba, Meranoba. A Passer folyón átívelő különlegesen díszített hídjairól és folyóparti sétányáról híres város sétánk során ismerjük meg: Szent Miklós-templom, Bozeni kapu, Kurhaus, Városi Színház. Továbbutazva fotószünet Tirol váránál, ahonnét a tartomány nevét kapta, majd látogatás a Trauttmansdorff-kastély 12 hektáron elterülő botanikus parkjában. A kastélypark 2005-ben nyerte el az „Olaszország legszebb kertje” címet. Az egzotikusságával szemet gyönyörködtető, kimeríthetetlen formagazdagságú kert egy napsütötte hegyoldalon helyezkedik el, rendkívül változatos növényvilága mellett a Touriseum kiállítása is megtekintésre érdemes. Napunk zárásaként séta a bájos kisvárosban, a ladinok lakta St. Ulrichban. (kb. 200 km)

3. nap: Reggeli után a „Dolomitok kapuja”, Bolzano látnivalói hívogatnak, köztük a Walther tér, a dóm, a Laubengasse épületei. Rövid szabadprogram a híres bolzanói zöldségpiacon. Következő megállónk Trento, melynek belvárosa egy igazi ékszerdoboz - festett falú palotákkal, színes spalettás ablakokkal, a Dóm térrel és a Neptun kúttal, háttérben a havas hegycsúcsokkal. Utunkat folytatva megállunk Pinzoloban a híres „Totentanz” szimbolikáját bemutató, freskókkal ékesített templomnál. Pompás látványt nyújt a gyönyörű alpesi vízesés a Cascata di Nardis, e lenyűgöző természeti szépség nagyszerű kirándulóhely. (kb. 350 km)

4. nap: Séta Vipitenoban, mely egy igazi kis ékkő, a késő gótikát és reneszánszot idéző meseszép középkori házakkal és elegáns üzletekkel: sétálóutca, fő tér, Szentlélek-templom, Korona-fogadó épülete. Majd Bressanone, a több mint 1000 éves város régi utcáival és polgárházakkal, fasorokkal és hidakkal vár bennünket: Hercegérseki Palota a kiállítással, a dóm és kerengője, Szent Mihály-templom, városháza, Díszkút. Utazás a Misurina-tóhoz, az 1750 méter magasan fekvő kis tengerszem a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelye, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a hegylánc leghíresebb ormaira, az egyiptomi piramisokra emlékeztető „Tre Cime di Lavaredo”-ra. Séta a tóparton, megfelelő időjárás esetén egy lenyűgöző alpesi panorámaúton a 2320 méter magasan fekvő Auronzo menedékházig is felmegyünk, ahonnét remek túralehetőség nyílik. (kb. 250 km)

5. nap: Hazaútban fotószünet a Dolomitok ékköveként emlegetett Pragser Wildsee-nél, ahol az Alpesi őrjárat című tv-sorozatot forgatták. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 800 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

BolzanoInnsbruckMisurina-tóPragser WildseeTrauttmansdorff-kastélyTrentoVipiteno