A DÉL-ALFÖLD KINCSEI ÉS ÍZEI

Időpont: 2021. október 22-24.
Részvételi díj: 52.300,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 7.000,- Ft/fő
Belépődíj: 12.000 Ft/fő
Pálinkakóstoló (előre fizetendő): 4200,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas, zuhanyzós szobák
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Budapesten keresztül Csongrádra. Ismerkedés a Tisza-parti műemlékvárossal, melynek óvárosa élő múzeumként funkcionál, a műemléki védettség alatt lévő 37 darab 2-300 éves ház többsége szépen karbantartott. A Körös-toroknál találjuk a Tisza folyó vitathatatlanul legszebb strandját, tengerpartokra jellemző homokfövenyét. Továbbutazás a „kolbász fővárosába,” Békéscsabára. Belvárosi sétánk során megismerjük a város nevezetességeit és Munkácsy Mihály világhírű festőművész ereklyéit. Szállás Gyulán (2 éj). (kb. 490 km)

2. nap: Reggeli után egy izgalmas Körösök-menti hajózáson veszünk részt, majd fakultatív program lehetőséget ajánlunk: gyulai pálinkakóstoló egy helyi manufaktúrában, ahol megismerkedhetünk a pálinkafőzés rejtélyeivel és megkóstolhatunk 5 pálinkát és egy helyi alapanyagokból (csabai és gyulai kolbászokból, sonkákból, szalonnákból) összeállított hidegtálat. Délután gyalogos városnézés Gyulán, melynek során megtekintjük Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus téglavárát. Utána lehetőség lesz a híres Százéves Cukrászda édességeivel és egy finom kávéval illetve a Gyulai Várfürdő szolgáltatásaival is kényeztetni magunkat.

3. nap: Reggeli után ellátogatunk Szabadkígyósra, ahol sétát teszünk az Ybl Miklós tervei alapján készült Wenckheim-kastély romantikus parkjában, majd megismerjük az Ókígyósi Aranyménes lipicai lovait és az „Egy magyar nábob” nyomába eredünk. Ezt követően Szarvasra utazunk és felfedezzük az újonnan megszépült városkát. Fakultatív lehetőségként bejárhatjuk az ország egyik legnagyobb arborétumát (Pepi-kert) vagy választhatjuk a Mini Magyarország makett kiállítás megtekintését. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 470 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg

BékéscsabaKörösGyula