A KÖRÖSÖK ÉS A DÉL-ALFÖLD KINCSEI ÉS ÍZEI

Időpont: 2023. október 6-8.
Részvételi díj: 72.000 Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
Belépődíj: 14.500 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas, zuhanyzós szobák
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Budapesten keresztül Csongrádra. Ismerkedés a Tisza-parti műemlékvárossal, melynek óvárosa élő múzeumként funkcionál, a műemléki védettség alatt lévő 37 darab 2-300 éves ház többsége szépen karbantartott. A Körös-toroknál találjuk a Tisza folyó vitathatatlanul legszebb strandját, tengerpartokra jellemző homokfövenyét. Továbbutazás a „kolbász fővárosába,” Békéscsabára. Belvárosi sétánk során megismerjük a város nevezetességeit és Munkácsy Mihály világhírű festőművész ereklyéit. Szállás Gyulán (2 éj). (kb. 530 km)

2. nap: Reggeli után egy izgalmas Körösök-menti hajózáson veszünk részt, majd gyalogos városnézés Gyulán, megtekintjük Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus téglavárát. Fakultatív program lehetőségek: pálinkakóstoló egy helyi manufaktúrában, ahol megismerkedhetünk a pálinkafőzés rejtélyeivel és megkóstolhatunk 5 pálinkát és egy helyi alapanyagokból (csabai és gyulai kolbászokból, sonkákból, szalonnákból) összeállított hidegtálat és ismerkedés a híres Százéves Cukrászda édességeivel, finom kávéival és a Gyulai Várfürdő szolgáltatásaival is kényeztethetjük magunkat.

3. nap: Reggeli után ellátogatunk Szabadkígyósra, ahol látogatást teszünk az Ybl Miklós tervei alapján készült és a közelmúltban felújított Wenckheim-kastélyban. A romantikus parkban tett sétát követően Szarvasra utazunk és felfedezzük a felújított, megszépült várost. Fakultatív lehetőségként bejárhatjuk az ország egyik legnagyobb arborétumát (Pepi-kert) vagy választhatjuk a Mini Magyarország makett kiállítás megtekintését. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 530 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Kecskemét, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

BékéscsabaKörösGyula