A BÜKK ÉS A ZEMPLÉN LEGSZEBB LÁTNIVALÓI

Időpont: 2024. augusztus 29-szeptember 1.
Részvételi díj: 112.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli + 1 vacsora
2 vacsora felár: 20.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 47.000 Ft/fő
Borkóstoló: 6500 Ft/fő
Belépők: kb. 24.000 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
Ez a program SZÉP-kártyával is fizethető irodáinkban!

1 nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Matyóföld fővárosába. Mezőkövesd a hungarikumnak számító színpompás matyó hímzésről és népviseletről híres. A népművészeti hagyományokkal a Matyó Múzeumban ismerkedünk meg alaposabban, majd ellátogatunk a település sknazen jellegű városrészébe, melyben a régi házak tájházként, alkotóházként látogathatóak, többek között a Mézeskalács Ház, a Fazekasház vagy a Bútorfestő és Hímzőház. Szállás Miskolcon (3 éj). (kb. 500 km)

2. nap: Reggeli után utazás Noszvajra, megtekintjük a De la Motte-kastélyt, mely a barokk kastélyépítészet ékszerdoboza, séta a vadregényes angol parkban. Továbbutazás a Farkaskő Művésztelepre, ahol a barlanglakásoknak nevezett pinceházak találhatóak. Hazánk egyik legszebb barokk városa, Eger kihagyhatatlan látnivalókkal bővelkedik, legendás várával, macskaköves utcáival és hangulatos belvárosával minden látogatót azonnal ámulatba ejt. Belvárosi séta után a híres vár és múzeumának megtekintése. Igazi különlegesség a „Város a város alatt” kiállítás, azaz az egykori érseki pincerendszer megtekintése, mely a 7 legismertebb magyar „építészeti csoda” egyike. Egerszalókon megtekintjük a különleges, oszlopfőre emlékeztető, fehér mésztufa képződményt, népnyelven Sódombot, mely a település szimbóluma és védjegye. Visszatérve Egerbe, szabadprogram a városban vagy a híres Szépasszony-völgyi pincesor megtekintése.

3. nap: Sárospatakra utazunk mely nemcsak váráról, hanem kollégiumáról is híres, ahol számos neves írónk, költőnk és politikusunk tanult. Sárospatakot a „Bodrog-parti Athén” jelzővel is illetik gazdag történelmi és művelődéstörténeti hagyományai miatt Meglátogatjuk a híres Református Kollégium Nagykönyvtárát és az Iskolatörténeti Múzeumot, majd felkeressük Magyarország legjelentősebb késő reneszánsz emlékét, a Rákóczi-várat és annak kiállításait, illetve a vártemplomot. A belvárosból a Malomkő tanösvényen (kb. 1 km) sétálunk el a Megyer-hegyi tengerszemhez. Az egykori malomkőbánya helyén kialakult tavat és környékét 1977-ben természetvédelmi területté nyilvánították. Kirándulásunkat követően a Sárospatak melletti Hercegkútra utazunk. Az UNESCO világörökséghez tartozó Gombos-hegyi pincesoron felsétálunk a Gombos-hegyi Kálváriára, a Kilátóhoz, majd egy helyi pincészetben vacsorázunk. Fakultatív lehetőségként a vacsora mellett borkóstoláson és pincebejáráson vehetünk részt. (kb.150 km)

4. nap: Reggeli után hazaindulás, utazás a Szilvásvárad melletti Szalajka-völgybe, mely nemcsak a Bükk, hanem egész Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Kirándulásunkat kisvasutazással kezdjük, mellyel a végállomásig, a Fátyol-vízesésig utazunk, majd onnan kényelmes tempóban az összes látnivalót érintve sétálunk vissza a völgy bejáratáig: Gloriette-tisztás, Felső-tó, Fátyol-vízesés, Szabadtéri Erdei Múzeum, Istállóskői ősemberbarlang, Szikla-forrás, Erdészeti Múzeum. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 490 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hatvan, Keszthely, Körmend, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa,  Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg