3 NAP 3 FŐVÁROS: POZSONY - PRÁGA - BÉCS

Időpont: 2023. október 20-22.
Részvételi díj: 87.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
1 vacsora: 8000 Ft/fő
Hajós vacsora: 13.300 Ft/fő
Egyágyas felár: 33.000 Ft/fő
BBP: 2100 Ft/fő
Belépők: kb. 350 CZK/fő; 20 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás a szlovák fővárosba, Pozsonyba. Busszal felmegyünk a Duna fölött magasodó várhoz, a falakról letekintve megcsodáljuk az elénk táruló panorámát. Ezt követően városnéző sétára indulunk, a belváros legszebb polgári épülete az Óvárosháza. A tér közepén álló Roland-kút a város népszerű találkahelye, mely már 1572 óta ékesíti a teret. Az Óvárosházától jobbra álló rokokó épület az Apponyi-palota. A magyar királyok koronázási temploma a gótikus eredetű Szent Márton-dóm. Rövid szabadprogram a belvárosban, majd utazás a Prága környéki szállásra (2 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Barangolás „Arany Prágában”. Fellegvára, a Hradzsin városnéző sétánk kiindulópontja: helyi idegenvezetővel megnézzük a Szent Vitus-székesegyház királysírjait, a Jagelló terem csúcsíveit, elidőzünk az „Arany Utcácskában” és megcsodáljuk a panorámát a királyi kertekből. Ebédidőben a Kisoldal (Mala Strana) vendéglői csábítanak egy kis pihenésre. A délutáni program a Károly-hídtól indul, majd az emléktárgyaktól roskadozó üzletek között érjük el az Ó-Városháza teret és hallgatjuk meg a harangjátékot. Átsétálva a Vencel térre lehetőség nyílik bekapcsolódni a hatalmas tér nyújtotta társasági életbe: vásárolni, sörözni vagy csak gyönyörködni a látványban. Napunkat egy 2 órás sétahajózással és a hajón elfogyasztott vacsorával koronázzuk meg. Prága bármely napszakban gyönyörű, de talán legszebb látványt a lenyugvó nap és a csillogó fények tükrében látható régi épületek adják. (kb. 50 km)

3. nap: Reggelit követően utazás az osztrák fővárosba, Bécsbe. Buszos városnézést követően látogatás a Burgban, a császári család egykori rezidenciáján. A Sisi múzeum termeiben a „különleges” császárné életét követhetjük nyomon. A lakosztályok történelmileg hitelesen berendezett 19 hivatali és lakóhelyisége a császári pár mindennapjaiba enged betekintést. Belvárosi szabadprogram, látogatási lehetőség a császári síroknál. Programunkat a világörökség részét képező Schönbrunni kastély parkjában tett kellemes sétával zárjuk. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 600 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

PozsonyPrágaBécs