Közlemény Utasaink számára

Kedves Utasaink!

 

Az utazási szezon és a nyár közeledtével egyre többet gondolunk az utazásra. Az úti cél kiválasztásához szükséges a magyar védettségi igazolvány használata illetve az egyes országokba történő beutazási feltételek ismerete.

Folyamatosan enyhülnek a korlátozások és a bővülő kölcsönös megállapodásoknak köszönhetően egyre több ország nyílik meg a turisták számára. Mi is azon dolgozunk, hogy a hosszú szünet után minél előbb tudjunk Önöknek élményeket nyújtani. 

 

Jelenleg a hatályos magyar jogszabályok értelmében a hazai szállodák, az éttermek belső terei és a nevezetességek legtöbbje kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók. Örömünkre szolgál, hogy a belföldi programjainkra folyamatos az érdeklődés és a jelentkezés. 

BELFÖLDI UTAZÁSOK

A Külügyminisztérium által megkötött kétoldalú szerződéseknek köszönhetően több kedvelt úti cél érhető el a magyar védettségi igazolvánnyal vagy oltási igazolással: Horvátország, Szlovénia, Csehország, Montenegró, Törökország, Szlovákia, Németország.

AJÁNLATAINK

Angol vagy német nyelvű oltási igazolással utazhatunk pl. Görögországba, Ausztriába és Lengyelországba.

AJÁNLATAINK

Olaszország és Portugália a beutazást jelenleg nem védőoltáshoz köti, minden utazótól negatív PCR vagy antigén tesztet és előzetes regisztrációt kér a belépéshez. 

AJÁNLATAINK

Elérhetővé vált egy mobil applikáció is, melyet a védettségi igazolvánnyal rendelkező Utasaink részére javaslunk letölteni. Részletes információ az applikációval kapcsolatban: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak

Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól - a védettségi igazolvány felmutatása helyett - akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem. 

 

Várhatóan júliustól életbe lép az Uniós digitális Covid igazolvány (zöld útlevél), az EU-n belüli szabad mozgást lehetővé tevő rendelet. Az igazolvány papír alapon vagy digitálisan lesz elérhető.

 

Bővebb információért forduljon Kollégáinkhoz, illetve a folyamatos változások miatt javasoljuk a konzuli szolgálat honlapját megtekinteni, ahol országonként kapunk naprakész információt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

 

Fontos kiemelnünk, hogy továbbra is elsősorban az Önök biztonsága a legfontosabb. Ennek érdekében a foglalásokat rugalmasan kezeljük, ha az utazás lehetősége ellehetetlenül (utazási korlátozások, határzár) felajánljuk az átfoglalás lehetőségét más programunkra vagy a befizetett összeget visszatérítjük.