ZEMPLÉNI TÁJAKON

Egy társítható Hölgyet vagy Urat keresünk!
Időpont: 2022. július 22-24.
Részvételi díj: 58.700,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 8500,- Ft/fő
Egyágyas felár: 12.000,- Ft/fő
Borkóstoló ebéddel: 4900,- Ft/fő
Belépők: kb. 9500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül hazánk egyik legszebb vidékére. Boldogkőváralja felett egy ovális sziklán emelkedik a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos vár. Régészeti, hadtörténeti és pénztörténeti kiállítás, zászló- és címertárlat, kovácsműhely és várbörtön, valamint Közép-Európa legnagyobb, a magyar történelem híres csatáit bemutató ólomkatona kiállítása várja a látogatókat. Innen Vizsolyra indulunk, ahol a református templomot és múzeumot keressük fel, itt látható az eredeti Károlyi Biblia egyik példánya is. Ezt követően a Zemplén egyik leglátványosabb kastélyához – a füzérradványi Károlyi-kastélyhoz utazunk, séta a páratlan szépségű angolparkban. Szállás a környéken (2 éj). (kb. 550 km)

2. nap: Reggeli után rövid séta Telkibányán, majd a Zempléni-hegység egyik leglátványosabb várát, a füzéri várat keressük fel, mely már messziről uralja a tájat hófehér falaival. A várlátogatás után a Zemplén legnagyobb városába érkezünk. Sátoraljaújhely belvárosát a múltat idéző épületek mellett a gondozott parkok teszik hangulatossá. Széphalmon tisztelgés a nyelvújító Kazinczy Ferenc síremléke előtt. Az író 1806-ban költözött Bányácskára, amit aztán ő nevezett el Széphalomnak. A település évtizedeken át az ország egyik szellemi központja volt, erre emlékeztet minden arra járót a kúria kertjében emelt emlékcsarnok. Ezt követően a természetben túrázva érjük el hazánk egyik legszebb természeti csodáját, a Megyer-hegyi tengerszemet. A tó legmélyebb pontja: 6,5 méter, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víz fölé. (kb. 100 km)

3. nap: Napunk első felében egy séta keretében fedezzük fel Sárospatak történelmi hangulatú belvárosát. A várost a „Bodrog-parti Athénként” is emlegetik gazdag történelmi és művelődéstörténeti hagyományai miatt. A történelmi múlt jeles emléke a kastélyszerű vár, amely a hazai gótikus és reneszánsz építészet legértékesebb alkotásai közé tartozik. A várban található a Sub Rosa erkélyszoba, amelynek mennyezetfestménye az egyetlen fennmaradt alkotás az egykori barokk faliképek közül. A legenda szerint ebben a szobában, a „rózsa alatt” folytak a Wesselényi-összeesküvés titkos előkészítő tanácskozásai I. Rákóczi Ferenc vezetésével. Sárospatak nemcsak váráról, hanem kollégiumáról is híres, ahol számos neves írónk, költőnk és politikusunk tanult. Kirándulásunk méltó zárásaként az UNESCO védelem alatt álló Tokajba utazunk. A hangulatos barokk belváros felfedezése után egy fakultatív borkóstolón veszünk részt, ahol lehetőségünk lesz megízlelni a világhírű tokaji aszút is. Élményekkel feltöltődve indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 580 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hatvan, Keszthely, Körmend, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa,  Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

BoldogkőTokajSárospatak