A VARÁZSLATOS KRAKKÓ ÉS ZAKOPANE

Időpont: 2023. április 21—23.
Részvételi díj: 79.300 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 15.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
BBP: 1950 Ft/fő
Belépők: kb. 190 PLN/fő + fakultatív 115 PLN/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapest érintésével Lengyelországba. A Felvidéken át vezető utazásunk olyan, mint egy élő történelem óra: számtalan vár, kastély, kisváros emlékeztet bennünket a magyar történelem dicső pillanataira. A délutáni órákban érkezünk Wieliczkára, ahol a Világörökség listáján is méltán szereplő ősi sóbánya földalatti világa számtalan csodával ejti ámulatba a látogatókat. A legendákban gazdag sóba dermedt csodavilág története egy magyar szál miatt különleges lehet a lelkünknek. Szállásunk Krakkó külvárosában lesz (2 éj). (kb. 800 km)

2. nap: Városnéző program Krakkóban, helyi idegenvezetővel megismerkedünk a történelmi belváros nevezetességeivel: séta az egykori kereskedők árusítóhelyeként szolgáló Posztócsarnok középkori kövein, látogatás a Mária-templomban. A Wawel-dombon a királyi palota és a lengyel uralkodók temetkezőhelye –köztük Báthory István sírja– a pompázatos katedrálisban méltó emléket állít a lengyel-magyar történelemnek. A délutáni órákban kisvonattal fedezzük fel a zsidó negyedet, a Kazimierzt. Krakkó különleges hangulatú negyede az óvárostól délre található, ahol évszázadokon át keveredett a zsidó és keresztény kultúra, amelynek nosztalgikus bája ma is magával ragadja az embert. Szabadprogram a belvárosban, majd visszautazás a szállásra. (kb. 50 km)

3. nap: Korai reggelit követően hazaindulás, útközben rövid megálló és fotószünet az orawkai Keresztelő Szent János-templomban, ami a magyar kultúrtörténet igazi gyöngyszeme. Ezt követően programunk Lengyelország déli határánál, Zakopanéban, a Magas-Tátra lengyel oldalának legfontosabb városában folytatódik. Sétánk során megismerkedünk a gorál síparadicsom látnivalóival: Szent Kelemen-fatemplom, Hírességek temetője, Gubałówka és a messze földön híres piac. Szabadprogram során a helyi gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatjuk. Hazautazás Szlovákián keresztül, érkezés a késő esti órákban. (kb. 850 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya,  Zalaegerszeg

ZakopaneKrakkóKrakkóWieliczka