TOSZKÁN VARÁZSLAT, ELBA SZIGETE

Időpont: 2021. október 12-17.
Részvételi díj: 120.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 24.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000,- Ft/fő
BBP: 3420,- Ft/fő
Belépők: kb. 85 EUR/fő
Elba hajójegy (előre fizetendő): 15.000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben rövid szünet Trojanéban, ahol megkóstoljuk a híres fánkot. Útközben rövid séta a középkori kincsekkel teli Pistoia főterén, a Dóm teret az ország egyik legszebb tereként tartják nyilván, itt találhatóak a város legfontosabb épületei: a katedrális, a harangtorony, a keresztelőkápolna és a városháza. Érkezés az esti órákban a a termálfürdőiről és a hangulatos utcáiról híres Montecatini Termébe (5 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Barangolás a megejtő szépségű toszkán dombvidéken. A gótika fellegvárának tartott Sienában a Világörökség listáján szereplő történelmi városközponttal ismerkedünk: Il Campo (főtér), a 13. századi katedrális, a Torre del Mangia, Fontana Gaia, Palazzo Pubblico. Továbbutazunk a Toszkána jelképévé emelkedett, soktornyú San Gimignanóba, melynek középkori hangulatú városközpontja szintén a Világörökség része. A városban egykor 72 lakótorony állt, mára 13 maradt belőlük. (kb. 250 km)

3. nap: Egész napos kirándulás Elba szigetére (előfoglalás szükséges). A leírhatatlan kaktuszkolóniák, leanderek, fügefák, eukaliptuszok otthona a toszkán szigetvilág gyöngyszeme. Elba leghíresebb uralkodója Napóleon volt, száműzetésének 10 hónapja alatt kulturális és gazdasági téren is felvirágoztatta a szigetet. Nevéhez kapcsolódik a sziget úthálózatának kiépítése, fejlesztette a mezőgazdaságot, kórházat, színházat alapított. A sziget fővárosából Portoferraióból indulva látogatást teszünk Napóleon villájában, majd a festői szépségű kikötőben Porto Azurróban, melynek strandja fürdésre, gazdag ásványgyűjteménye egy geológiai időutazásra csábít. (kb. 350 km)

4. nap: A carrarai márványhegyek mellett elhaladva az Olasz Riviéra festői meredek partszakasza, a Világörökségként számon tartott Cinque Terre vár bennünket, amely nevét a szédítő sziklaszirtekre épült öt kis településéről kapta. La Speziában vonatra szállva érkezünk az első településre, Riomaggiorébe, majd Manarolában időzve a helyi ízeket is megkóstolhatjuk. Vonattal utazunk tovább Monterossóba, onnan rövid séta után áthajózunk Portovenerébe, a költők öblébe. (kb. 200 km)

5. nap: Délelőtt látogatás Pisában, a szentföld egy darabját őrző „Csodák mezején”, és a Világörökség részének nyilvánított híres épületcsoportnál: dóm, keresztelőkápolna és a híres ferde torony (kívülről). Délután utazás Puccini szülővárosába, Luccába. A városfalakkal körbezárt egyedi hangulatot árasztó városban különlegességek sora vár ránk: házak épültek az amfiteátrumra, az egyik torony tetején fák nőnek, a nagy homlokzat mögött levő épület sokkal kisebb. A felfedezés után marad időnk az izgalmas utcákon barangolni, egy fagyi vagy kávé kíséretében élvezni a város hangulatát. (kb. 120 km)

6. nap: Reggeli után hazaindulás, rövid pihenő Poggio a Caianoban, amely a Világörökség részét képező egyik legszebb és leghíresebb Medici villáról ismert. Ez a palota a reneszánsz építészet első olyan példája, ahol tökéletes harmóniát alkotnak az ókori építészet sajátos vonásai, a toszkán vidék nemesi udvarházainak jellegzetes építészeti elemeivel. Hazautazás Szlovénián át, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

SienaSan GimignanoElba, Porto FerrarioElba, Porto AzurroCinque TerreCinque TerrePortovenerePisaPisa