NYÍRSÉGI TÁJAKON

Időpont: 2022. augusztus 11-14.
Részvételi díj: 64.400,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 13.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,- Ft/fő
Belépődíj: kb. 13.000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártya szálláshely alszámláról is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Poroszlóra, a Tisza-tavi Ökocentrumba, mely az ország második legnagyobb tavának természeti kincseit mutatja be: édesvízi akvárium, tájház, állatpark. Hajókázás a Tisza-tavon, majd a vízi sétány megtekintése. A matyó népművészet központjában, Mezőkövesden ismerkedés a népi szokásokkal. Szállás Nyíregyháza környékén (3 éj). (kb. 550 km)

2. nap: Reggelit követően séta Nyíregyházán a patinás belvárosban: Kossuth tér, városháza, Takarékpalota, Korona Szálló, megyeháza, Hősök tere, Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház, evangélikus templom és a Luther téri harangjáték. Látogatás a Sóstó üdülőterületén a Múzeumfaluban, ahol a Felső-Tiszavidék népi építészete, kultúrája kerül bemutatásra. A Nyíregyházi Állatkertben egy különleges utazáson veszünk részt, melynek során a világ minden részéről származó állatokkal ismerkedünk meg. A parkot a legek állatkertjének is nevezik, hiszen különleges, semmihez nem hasonlítható hangulatot áraszt, amit nem elég elképzelni, érdemes személyesen is megtapasztalni. Különleges látnivalói a háromszintes Zöld Piramis esőerdőház és az Ócenárium. (kb. 100 km)

3. nap: Reggeli után Túristvándi felé indulunk, ahol a még ma is működő állapotban lévő vízimalmot tekintjük meg. Tiszacsécsén a Móricz Zsigmond Emlékházban az író munkásságával ismerkedünk. Továbbutazunk Szatmárcsekére, ahol sétát teszünk a kopjafás temetőben. A ritka tőzegmohalápos területen fekvő Csaroda 13. századból származó református temploma a középkori falusi templomépítkezés legszebb emlékei közé tartozik. Tákoson megcsodáljuk a festett, fakazettás mennyezetű református templomot. Utolsó állomásként a mai napon Nyírbátor nevezetességei következnek: Báthori Várkastély, református templom, fa harangtorony, várostörténeti sétány.  (kb. 250 km)

4. nap: Reggelit követően utazás Máriapócsra, Magyarország egyik leghíresebb zarándokhelyére. Az 1686-os csoda óta a könnyező Mária kegyképet látogatók ezrei keresik fel. A kegytemplom és a fatemplom megtekintése után Kállósemjénre utazunk. A Kállay kúriában és a szomszédos kastélyban megismerkedünk az ősi nemesi családdal. Még egy hangulatos program vár ránk! Érpatakon a Zsindelyes pálinka történetével ismerkedünk. A Zsindelyes mára már több, mint egy egyszerű márka; a tradíciók megőrzése, a hagyománytisztelet ötvöződik a modernitással. A komplex pálinkatúra után lehetőség nyílik 2 féle pálinka és pogácsa kóstolásával kiegészíteni az érzékszervi bemutatót. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 500 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

TúristvándiPoroszlóNyíregyházi állatkertNyírbátor