ÉLMÉNYEK A DUNÁN INNEN ÉS TÚL

Időpont: 2022. augusztus 27-29.
Részvételi díj: 50.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
1 vacsora: 4500,- Ft/fő
Egyágyas felár: 7000,- Ft/fő
Belépők: kb. 9000,- Ft/fő
Fakultatív borkóstolós vacsora (előre fizetendő) 10.000,- Ft/fő
Fakultatív vacsora borkóstoló nélkül (előre fizetendő): 7500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Ozorára. Az ozorai Pipó kastélyban megismerkedünk a várkastély öt évszázados történetével. A vártörténeti kiállítás megtekintése után továbbutazás Kaposszekcsőre, ahol a DBD Orchidea kertészetet és a biogáz üzemet ismerhetjük meg. A gyárlátogatás során betekintünk az energiafarm működésébe és gyönyörködhetünk a színpompás virágokban. Továbbutazás Szekszárdra a nemes borok és művészetek városába. A város szíve a Béla tér, melynek fő éke Közép-Európa legnagyobb egyhajós temploma. Itt található még a Szentháromság-szobor, a városháza épülete és a régi Vármegyeháza. Egy kicsit hódolunk a borkultúrának is, hiszen a Szekszárdi Borvidék hazánk egyik legősibb bortermelő területe. A nap méltó zárásaként a Bodri Pincészetben részt veszünk egy borkóstolós, gazdag vacsorán. Szállás a környéken (2 éj). (kb. 400 km)

2. nap: Reggelit követően Kalocsára utazunk. Bepillantást nyerhetünk a porcelán- és a híres kalocsai minta készítésének rejtelmeibe. Ezt követően a Dél-Alföld egyik barokk pompáját, az Érseki Székesegyházat látogatjuk meg. Következő megállónk a felújított Hajósi Barokk Kastély, mely a Dél-alföldi régió második legrégebbi kastélya. Ezt követően a Hajósi Pincefalut fedezzük fel, mely a népi építészet páratlan ékköve. Az Európában egyedülálló, dimbes-dombos pincefalu 24 kacskaringós utcából és mintegy 1200 pincéből áll. (kb. 160 km)

3. nap: Rövid megálló a cikádori ciszterci apátság templomának romjainál Bátaszéken. Utazás Bajára, a város évszázadok óta a magyar, a német, a szerb és horvát nemzetiségek közös otthona. Fő nevezetességei: a reneszánsz városháza, a barokk Grassalkovich-palota, Szentháromság szobor, ferences kolostortemplom, görögkeleti plébániatemplom, Árpád-kút. Utazásunkat a gemenci erdő Európa egyik legnagyobb összefüggő, természet közeli állapotban megőrzött területén fejezzük be. Az ártér legszebb részein halad át a Keselyűs és Pörböly között közlekedő erdei kisvasút. A kiemelt megállóhelyeken tanösvények mutatják be a terület kialakulását, élővilágát. Hazautazás rövid pihenőkkel. (kb. 350 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

BajaBorkóstolóKalocsa