CSODÁLATOS KARINTIA

TAVAKTÓL A HEGYÓRIÁSOKIG
Időpont: 2023. június 2-4.
Részvételi díj: 89.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 14.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
BBP: 1950 Ft/fő
Belépők: kb. 80 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás rövid pihenővel Ausztriába. Sankt Paul im Lavanttal  mellett található a híres bencés apátság, megtekintjük a kolostor gazdag kiállítását, melyet Karintia kincsesházának is neveznek. Ezt követően Annenheimbe utazunk és libegővel felmegyünk a Gerlitzen csúcsára (1900 méter), ahonnan Karintia magas hegyei nyújtanak felejthetetlen látványt. Séta a Dráva parti kisvárosban, Villachban. A Hauptplatz a Szent Jakab-templomtól a Dráva-hídig fut le, a hídról (Stadtbrücke) remek kilátás nyílik a Karavankák csipkézett vonulatára és a Mittagskogel piramis alakú hegyóriására. Szállás Obervellach környékén (2 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Utazás a Ragga-szurdokhoz, felfedezve annak vízesésekkel tarkított, kiváló mikroklímával rendelkező völgyét. Kirándulás a Malta-völgybe (Malta Hochalmstrasse), Ausztria egyik legszebb alpesi völgyébe, ahol vízesések kísérik utunkat. Az út végén található a modern technika csodája, a 200 méter magas Kölnbrein duzzasztógát – a mögötte fekvő mesterséges tó tengerszint feletti magassága közel 2000 méter, körülötte pedig a 3000 méteres csúcsokban gyönyörködhetünk. Késő délután séta Karintia egyik gyöngyszemében, a nagy hegyek között fekvő Gmünd városkában: főtér, középkori vár, Porsche Múzeum. (kb. 100 km)

3. nap: A napot Millstattban indítjuk, megtekintjük a híres bencés templomot, majd kb. egy órás hajózási lehetőség Karintia második legnagyobb taván, a vadregényes Millstatti-tavon. Továbbutazás Karintia egyik legszebb síterületére, fotószünet a gyógyfürdőjéről is nevezetes Bad Kleinkirchheimben. Következő megállónk Maria Saal, Karintia legrégibb egyházi központja. A szépséges településnek nem csak a templomát érdemes megtekinteni. Látogatás a 150 méter magas sziklán tornyosuló mesebeli Hochosterwitz várkastélyban, melynek látványa még Walt Disneyt is megihlette, Csipkerózsika kastélyát a vár alapján képzelték el.  Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 700 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

HochosterwitzMaria SaalMillstattVillach