BELLA, BELLA ITÁLIA: OLASZ NAGYKÖRÚT

Időpont: 2021. szeptember 26-október 3.
Részvételi díj: 176.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 42.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 42.000,- Ft/fő
BBP: 4560,- Ft/fő
Belépők: kb. 45 EUR/fő + fakultatív: 145 EUR/fő
Vatikán (előre fizetendő): 16.000,- Ft/fő
Colosseum (előre fizetendő): 12.500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Szlovénián át a San Marino környéki szálláshelyre. Útközben rövid pihenőt tartunk Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a Szlovén Minőségdíjjal kitüntetett híres fánkot (1 éj). (kb. 1050 km)

2. nap: Reggeli után látogatás a Titano-hegy tetejére épült minimállamban és fővárosában, San Marinóban: Kormányzói palota, Piazza della Liberta, majd rövid vásárlási lehetőség. A déli órákban továbbutazás az Appennineken át Assisibe. A város hangulatos utcáit, tereit végigjárva felfedezhetjük a középkort: Minerva temploma, Szent Klára-templom. A város híres zarándokhely, itt található Szent Ferenc Giotto csodálatos freskóival díszített sírtemploma. Az esti órákban érkezünk a Róma környéki szállásunkra (2 éj). (kb. 350 km)

3. nap: Reggeli után utazás Rómába, helyi idegenvezetővel gyalogosan és metróval fedezzük fel az „örök város” kincseit: Szent Pál-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo híres Mózes szobrával, Colosseum (foglaláskor kérjük jelezni), Forum Romanum, Capitolium, II. Viktor Emánuel-emlékmű és a Piazza Venezia. Késő délután séta a belvárosban: Piazza Navona, Pantheon, Santa Maria sopra Minerva-templom, Parlament, Trevi-kút, Spanyol lépcső. (kb. 100 km)

4. nap: Beutazás a szálláshelyről Rómába, látogatás Vatikánvárosban: Vatikáni Múzeum (foglaláskor kérjük jelezni), Szent Péter tér és bazilika, kilátás a kupolából Rómára és a vatikáni kertekre. Búcsú Rómától, utazás a Sorrentói-félszigeten levő szálláshelyre (3 éj). (kb. 250 km)

5. nap: Látogatás a Vezúv kitörése által eltemetett Pompei-ben, mely egykoron a Római Birodalom egyik virágzó városa volt. Ismerkedés az ókor egyik legtragikusabb eseményének köszönhetően fennmaradt antikváros mindennapjaival. Bepillantást nyerhetünk a város hajdani életébe, megtekintjük a Fórumot, a színházakat és fürdőket, a szórakozó negyedet, a különleges freskók és falfestmények maradványait. Kirándulás helyi vezetővel a Sorrentói-félszigeten. Sorrento elővároskáit elhagyva a Világörökség részét képező Amalfi-part természeti szépsége és rabul ejtően gazdag történelmi, kulturális öröksége vár bennünket, mely nem véletlen, hogy számos művészt is megihletett. Első állomásunk Positano, a városka központjába néhány perces séta után érkezünk, itt szabadidős programra, akár fürdésre is lehetőség nyílik, majd külön hajóval a meredek sziklafalak és rejtett öblök mellett Amalfiba utazunk. A hajdani kereskedelmi nagyhatalom ma egy bájos nyaralóváros, dómja lenyűgöző, itt őrzik Szent András apostol ereklyéit. (kb. 100 km)

6. nap: Egész napos fakultatív kirándulás hajóval és helyi vezetővel Capri szigetére (kb. 60 EUR/fő, foglaláskor kérjük jelezni). A világ egyik legszebb szigete egy felejthetetlen élmény: öblökbe, barlangokba tekintünk be, áthajózunk a Faraglioni-sziklák között, felfedezzük a sziget valódi szépségét, amit csak a tengerről lehet látni. Kikötés után kisbuszokkal felkapaszkodunk a keskeny szerpentineken Anacapriba, ahol gyönyörködhetünk a panorámában és látogatást teszünk Axel Munthe világhírű San Michele villájában, melynek kertje évek óta Olaszország egyik legszebb parkja. A kis utcákon üzletek sora kínálja a helyben termett citrommal ízesített csokoládét és likőrt. Szabadidő, melynek során lehetőség nyílik libegővel felmenni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solaróra. Visszautazás a sziget fővárosába, Capriba, séta az Augustus-kertben, ahonnan szép kilátás nyílik a híres Faraglioni-sziklákra. Megkóstoljuk a helyi citrom héjából készülő limoncellót és más finomságokat, majd lebuszozunk a kikötőbe, ahol egy kis szabadidő vár ránk. (kb. 150 km)

7. nap: Reggeli után utazás Firenzébe. Az Arno-parti város a reneszánsz szülőhazája, ahol Michelangelo és Leonardo alkotott. Sétánk során megnézzük a dómot, ami Brunelleschi hatalmas kupolájáról is híres, a gyönyörű bronzkapukkal díszített keresztelőkápolnát, a Palazzo Vecchio-t, ami ma is a várost szolgálja, a világ egyik leghíresebb hídját, a Ponte Vecchio-t és a ferencesek híres Santa Croce-templomát. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 500 km)

8. nap: Reggeli után búcsú Itáliától, hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban. (kb. 1000 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

RómaRómaVatikánPompeiAmalfiPositanoCapriCapriFirenze