AZ ÉSZAKI-KÖZÉPHEGYSÉG CSODÁI

Időpont: 2023. október 6-8.
Részvételi díj: 67.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 9000 Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,- Ft/fő
Belépődíj: 14.500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártya szálláshely alszámláról is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Budapesten át Gödöllőre. Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyát, a Gödöllői Királyi Kastélyt és gyönyörű kialakítású kertjét látogatjuk meg. Útközben rövid pihenő a híres kegyhelyen, Máriabesnyőn. Továbbutazunk Egerszalókra, itt a község nevezetességeivel ismerkedünk: hőforrás, sódomb, mészkőteraszok (fürdési lehetőség időjárás függvényében). Szállás Eger környékén (2 éj). (kb. 450 km)

2. nap: Reggeli után városnézés hazánk egyik legszebb barokk városában. Eger kihagyhatatlan látnivalóval bővelkedik, legendás várával, macskaköves utcáival és hangulatos belvárosával minden látogatót azonnal ámulatba ejt. Az ország hét építészeti csodájának egyike Eger különlegessége, az egykori érseki pincerendszer, amelynek története a török megszállás után kezdődött. A hegyekkel körülölelt Hámori-tó partján található Lillafüredre utazunk. A híres Palotaszálló Mátyás-korabeli vadászkastélyt mintáz. Sétánk során hazánk legnagyobb esésű vízesését tekintjük meg. Kora este a hangulatos Szépasszonyvölgy felfedezésére indulunk, vacsora után borkóstolási lehetőség egy hangulatos pincében. (kb. 200 km)

3. nap: Reggeli után Szilvásvárad, Szalajka-völgybe látogatunk, melyet nem hiába neveznek a természet kincsestárának. A gyönyörű természetvédelmi területen megtekintjük a pisztrángtenyészet, a Szikla-forrást, a Szabadtéri Erdei Múzeumot és a Fátyol-vízesést. A különleges mikroklíma nyújt felüdülést számunkra. Utazás a két Tarna patak összefolyásánál lévő völgykatlanba, Sirokra. A vár megtekintése után az ország legmagasabb pontjára érkezünk. Az 1014 méter magas Kékestetőről gyönyörű kilátás nyílik a térségre. Közvetlenül a tévétorony alatt található egy nemzeti színű kő, melyhez szinte mindenki elzarándokol. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 470 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

GödöllőLillafüredEgerSzalajka völgy