A FESTŐI ÉSZAK-OLASZORSZÁG: MILÁNÓ, A COMÓI-TÓ ÉS KÖRNYÉKE

Időpont: 2024. augusztus 16-20.
Részvételi díj: 162.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 45.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 64.000 Ft/fő
BBP: 3650 Ft/fő
Belépők: kb. 105 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Látogatás Veronában, ismerkedés a romantika városával. Szállás a környéken. (1 éj) (kb.700 km)

2. nap: Lombardia fővárosa, Milánó az ipar, a divat és a kultúra központja. Először látogatást teszünk a Sforza-várkastély kertjében, majd Olaszország harmadik legnagyobb templomát keressük fel. A dóm, melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek lenyűgöző építészeti remekmű. A tetőn sétálgatva a kőcsipkés tornyok és a több mint kétezer szobordísz között a város panorámájában gyönyörködhetünk. A délutáni órákban felfedezzük a világhírű Scala épületét. Végül egy kis szabadidő, hogy élvezzük a város hangulatát. Szállás a környéken (3 éj). (kb. 200 km)

3. nap: A napot Észak-Olaszország talán legszebb tavának felfedezésével töltjük. Rövid belvárosi sétát követően hajózunk Comóból Bellaggióba, séta a város szűk utcácskáin és a Villa Melzi gyönyörű kertjében. Szabadidőt követően komppal utazunk Menaggióba, ahol a szép, színes virágokkal teli hosszú tóparti sétányon sétálunk. (kb. 190 km)

4. nap: Egész napos kirándulás a legszebbnek tartott alpesi tó, a Lago Maggiore partján. A tavat 600-700 méter magas hegyek övezik, távolban felsejlenek a négyezres óriások hósipkái, partja mentén villák, sétányok, várak váltogatják egymást. hajóra szállunk, hogy megismerjük a Borromeoi-szigeteket. Isola Bella – csodás sziget, melyet még ma is a Borromeo család tagjai laknak. A kastély megtekintése után szabadprogram a teraszosan kiépített, különleges növényekkel beültetett kertben. Majd felkeressük a legnagyobb szigetet Isola Madre-t, ahol megtekintjük az ősi kastélyt és a pompás botanikus kertet.  Napunk utolsó állomása Isola dei Pescatori, mely ma is egy jellegzetes halászfalu hangulatát tükrözi. (kb. 220 km)

5. nap: Reggeli után hazaindulás. A lankás dombok között fekvő, római alapítású Vicenza számos értékkel bír. A város maga az építészet, hiszen lépten-nyomon a „nagy mester”, Palladio alkotásaival találkozunk. Sétánk során megtekintjük a bazilikát, a főteret, megcsodáljuk a szebbnél-szebb reneszánsz palotákat. Szabadidőben meglátogatható Európa legrégibb fedett színháza. Hazautazás rendszeres pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 850 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg