A DUNAKANYAR ÉKKÖVEI – SZOMSZÉDOLÁS SZLOVÁKIÁBAN

Időpont: 2023. június 9-11.
Részvételi díj: 69.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 15.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 29.000 Ft/fő
Belépők: kb. 7000 Ft/fő + 35 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban Majkra, ahol az erdők ölelte, tavak szomszédságában fekvő remeteségben a némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatjuk meg. Az Európa-szerte kuriózumnak számító barokk műemlék-együttes 17 cellaházból, templomtoronyból és kolostorból áll. Tata ősidők óta lakott település, az Árpád-házi uralkodók idején királyi birtok volt. A vár az Öreg-tó partján áll festői környezetben, mellette a 2021-ben felújított Eszterházy-kastély és a Hősök tere található, ahol az egykori zsinagóga és az I. világháborús emlékmű is áll. A város keleti felén a romantikus Cseke-tó és az azt körülölelő, gyönyörű ligeteivel, sétányaival és műemlékeivel méltán népszerű Angolpark csábít sétára. Programunkat Bajna szívében álló a közelmúltban restaurált Sándor-Metternich-kastélyban fejezzük be. A megszépült klasszicista stílusú kastélyt és múltját egy izgalmas interaktív tárlaton keresztül ismerhetjük meg, majd az emeleten Sándor Móric gróf (gúnynevén az Ördöglovas) lovas kalandjairól, lánya életéről és irigyelt ruhatárából kapunk ízelítőt. Szállás Esztergomban 2 éj. (kb. 400 km)

2. nap: A szomszédos Szlovákiába látogatunk első állomásunk a garamszentbenedeki bencés templom, ami a közép-európai koragótika egyik legszebb emléke, főkapuja a jáki templom bejáratának szépségével vetekszik. Szlovákia második legnagyobb kolostora az egyik legrégebbi magyar bencés apátság. Következő úticélunk az ősi bányaváros Körmöcbánya, belvárosi séta keretében ismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal: várnegyed a Szent Katalin- templommal, Óratorony, majd látogatás a pénzverdében. Ezt követően Selmecbányát keressük fel. A város az UNESCO Világörökség része, az egykori magyar királyság legjelentősebb bányavárosa – egyik fő látványossága és városképének meghatározó eleme az Óvár. A Selmeci-hegységben található a Szentantali kastély, melyet a Koháry és a Coburg család birtokolt. A pompás berendezés érintetlenül megmaradt, s a földszinti termekben berendezett vadászati kiállítása is kiemelkedő látványosság. (kb. 300 km)

3. nap:  Reggeli után séta Esztergomban, a város építészete és múzeumai több évszázadnyi emléket tárnak elénk. Méltóságteljesen áll a Várhegyen a 19. században épült, klasszicista stílusú bazilika, az ország legnagyobb temploma. A bazilika megismerése után látogatás a vármúzeumban, ami a feltárt királyi palota megmaradt helyiségeit mutatja be. A palota termeiben berendezett kiállításból pedig Esztergom város története, múltja ismerhető meg. Visegrád, Magyarország egyik legkisebb és legrégebbi városa a festői szépségű Dunakanyarban fekszik. Területén már a rézkortól kezdődően pezsgő élet folyt, fénykorát mégis az Anjou királyok uralkodása idején élte. 1338-tól egészen 1408-ig Visegrád volt a magyar királyok hivatalos székhelye, sőt, Mátyás uralkodása idején az egész európai reneszánsz központja is. A város történelmi ereklye, építészeti értékei felbecsülhetetlenek. Napunk hátralévő részében séta Szentendrén, a művészváros hangulatos utcáin, érintve templomait, galériáit, betérve a Szamos Marcipán Múzeumba. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 400 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

BajnaEsztergomSzentendreSzentendreSzentendreVisegrád