3 NAP 3 VÁROS: POZSONY - PRÁGA - BÉCS

Időpont: 2022. szeptember 30-október 2.
Részvételi díj: 53.700,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 17.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 350 CZK/fő; 15 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás a szlovák fővárosba, Pozsonyba. A hamisítatlan közép-európai hangulatot árasztó város egyre népszerűbb utazási célpont. Busszal felmegyünk a Duna fölött magasodó várhoz, megcsodáljuk az elénk táruló panorámát. Ezt követően városnéző sétára indulunk. A pozsonyi belváros legszebb polgári épülete az Óvárosháza. A tér közepén álló Roland-kút a város népszerű találkahelye, mely már 1572 óta ékesíti a teret. Az Óvárosházától jobbra álló rokokó épület az Apponyi-palota. A magyar királyok koronázási temploma a gótikus eredetű Szent Márton-dóm. Rövid szabadprogram a belvárosban, majd utazás a Prága környéki szállásra (2 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Barangolás „Arany Prágában”. Fellegvára, a Hradzsin városnéző sétánk kiindulópontja: megnézzük a Szent Vitus-székesegyház királysírjait, a Jagelló terem csúcsíveit, elidőzünk az „Arany Utcácskában” és megcsodáljuk a panorámát a királyi kertekből. Ebédidőben a Kisoldal (Mala Strana) vendéglői csábítanak egy kis pihenésre. A délutáni program a Károly-hídtól indul, majd az emléktárgyaktól roskadozó üzletek között érjük el az Ó-Városháza teret és hallgatjuk meg a harangjátékot. Átsétálva a Vencel térre lehetőség nyílik bekapcsolódni a hatalmas tér nyújtotta társasági életbe: vásárolni, sörözni vagy csak gyönyörködni a látványban. Napunkat egy 2 órás sétahajózással és a hajón elfogyasztott vacsorával koronázzuk meg. Prága bármely napszakban gyönyörű, de talán legszebb látványt a lenyugvó nap és a csillogó fények tükrében látható régi épületek adják. 

3. nap: Reggelit követően utazás az osztrák fővárosba, Bécsbe. Buszos városnézést követően látogatás a Burgban, a császári család egykori rezidenciáján. A Sisi múzeum termeiben egy „különleges” császárné életét követhetjük nyomon. A lakosztályok történelmileg hitelesen berendezett 19 hivatali és lakóhelyisége a császári pár mindennapjaiba enged betekintést. Belvárosi szabadprogram, látogatási lehetőség a Császársíroknál. Programunkat a világörökség részét képező Schönbrunni kastély parkjában egy kellemes sétával zárjuk. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 600 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

PozsonyPrágaBécs